Moskisvet.com
seksualnost

Odnosi

5 stvari, ki razkrivajo, ali se bosta ujela v postelji

V.H.
20. 09. 2021 05.00
0

Odnosi se pogosto vzpostavijo zaradi tiste posebne iskrice, ki lahko zažari med dvema in se nato razplamti v postelji. Sprostitev, olajšanje, čutnost, erotično doživetje, prepustitev in orgazem – vse to in še več lahko doživimo z osebo, ki nas je seksualno prebudila, a ne vedno. Zato v nadaljevanju razkrivamo pet znakov, ki nakazujejo, da se bosta ujela tudi za zaprtimi vrati svoje spalnice.

Na seksualno kompatibilnost lahko vpliva marsikaj, od fizične predispozicije in naših preteklih izkušenj do tega, kako gledamo na spolnost. Lahko je vse ali nič, odvisna pa je od tega, ali si ustrezamo oziroma, po domače povedano, "pašemo".

Telesna kemija nas seksualno prebudi.
Telesna kemija nas seksualno prebudi. FOTO: Dreamstime

Telesna kemija vzbudi iskrico in poželenje 

Neustavljiva kemija, ki jo občutimo kot močno željo drug po drugem, deluje kot lepilo, ki dva posameznika nagonsko združuje v eno. Kompatibilnost začutimo že v vonju osebe, ki nas podzavestno premami in začara ter nas lahko kot magnet povleče skupaj. Svoje naredijo tudi dotiki in poljubi, ki v nas vzbudijo vznemirljive občutke in željo po še.

Imata izkušnje – poznata svoje telo in vesta, kaj vama nudi užitke

Raziskovanje lastnega telesa nam nudi izjemno dragoceno znanje o nas samih, o tem, kaj si želimo in po čem hrepenimo. Odpiranje seksualnosti in lastnim potrebam je spoznanje, kaj potrebujemo, da bi vse in še več dosegli tudi skupaj. Če se v njej znajdeta dva, ki imata določene izkušnje ter se zavedata svojih potreb in teles, se bosta lažje povezala v postelji in si omogočila najrazličnejše užitke na tisoč in en način.

Delite si podobne predstave o seksualnosti in vrednote

Ljudje smo si različni in razlikujejo se lahko tudi naše predstave in vrednote v postelji. Nekateri si želijo samo naslade, drugi potrebujejo več nežnosti in ljubkovanja ali pa imajo raje grobost in bolečino, spet tretji se morajo čustveno povezati z osebo, da se ji lahko prepustijo, in tako naprej. Ne gre za to, kaj je prav in kaj normalno, ampak za to, da si oba želita razmeroma podobne stvari. V tem primeru lahko skupaj najdeta užitek, ne da bi se pri tem eden od vaju počutil slabo, saj gre za ujemanje, ki lahko oba zadovolji – tako in drugače.

V spalnici lahko odkrito komunicirata o tem, kaj potrebujeta 

Zgodovina zadržkov in predsodkov o spolnosti, češ da je to nekaj slabega, nas lahko prikrajša za marsikateri užitek, če se svojim primarnim nagonom ne znamo ali ne zmoremo prepustiti niti s svojo ljubljeno osebo oziroma takrat, ko si to želimo. Pozitiven odnos do spolnosti je še kako pomemben za to, da lahko v njej sproščeno uživamo – v dvoje. In zato je pomembno, da se lahko o tem pogovarjamo, saj bomo lahko marsikatero oviro ali prepreko premagali le, če bomo imeli na drugi strani osebo, ki zmore o tem govoriti na glas.

Sta kompatibilna na več ravneh

Čeprav na seksualnost pogosto gledamo izključno kot na spolni akt, lahko vključuje tudi druge stvari, od čustev, pripadnosti in spoštovanja do iskrenosti. Takrat jo lahko doživimo v povsem novih sferah, zaznavah in občutkih, a le, če je prisotno še tisto nekaj več – zaupanje in ljubezen. In, kot vemo, vsake osebe ne moremo ljubiti, zato ni vseeno, s kom smo intimni, če si želimo raziskovati seksualnost od a do ž – skupaj.

Poiščite svoj navdih v pravi partnerici.
Poiščite svoj navdih v pravi partnerici. FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497