Moskisvet.com
Stiska

Odnosi

10 razlogov, zakaj niste srečni

M.S.
10. 03. 2024 05.00
0

Iskanje sreče je nekaj, za čemer stremimo vsi. Če pozitivni psihologi pravijo, da je sreča stanje, za katerega se moramo aktivno truditi, filozofija z vzhoda pravi, da je sreča stanje duha.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Sreča ima toliko definicij, kot je na svetu ljudi. Nekateri za srečo ne rabijo veliko, spet drugi ogromno. Naša sreča pogosto ni odvisna samo od nas samih, ampak tudi od okolja in dejavnikov iz okolice, še bolj pa nanjo vplivamo sami.

Za srečo se je treba boriti.
Za srečo se je treba boriti. FOTO: AdobeStock
Razlogi, zakaj vas srbi zadnjik
Preberi še
Razlogi, zakaj vas srbi zadnjik

10 razlogov, zaradi katerih morda niste srečni:

Odsev pričakovanj družbe

Ljudje želimo ugajati in biti sprejeti, kar pogosto pomeni, da izpolnjujemo pričakovanja družbe, ki pa pogosto niso lastna našim željam. Prepogosto se ujamemo v to past – da bi pri določenih letih že morali imeti družino, resno službo, kariero, otroke itd., sami pa nimamo še nič od tega ali pa si tega sploh ne želimo. Pomembno je, da poslušamo sebe in utišamo glasove okolice in razmišljamo o tem, kaj bi radi imeli v življenju, ne kaj drugi mislijo, da bi morali imeti in je dobro za nas.

7 znakov, da imate travme iz otroštva
Preberi še
7 znakov, da imate travme iz otroštva

Pozabite na lastne sanje

Težko je biti srečen, če sebe potisnemo na zadnje mesto in svoje sanje v drugi plan. Želite živeti svoje sanje ali biti statist v sanjah nekoga drugega? Ko boste storili korak k uresničitvi svojih, se boste takoj počutili bolje.

To so znaki bolezni zamaščenih jeter
Preberi še
To so znaki bolezni zamaščenih jeter

Niste dovolj hvaležni

Se ves čas primerjate z drugimi? Zaradi tega se lahko hitro počutite podrejeni. In ko se počutite inferiorni, je težko biti hvaležen. Proti temu se najbolje borite tako, da naredite seznam stvari, za katere bi morali biti hvaležni, ali vašo situacijo postavite v širši okvir. Če se primerjate z večino, ste precej na boljšem.

'Da' namesto 'ne'

Pogosto prikimavate stvarem, čeprav si tega ne želite, rečete 'da', ko bi morali reči 'ne', če bi se res poslušali? Če nikoli ne rečete 'ne', boste vedno prezaposleni in ne boste imeli časa početi stvari, ki jih želite početi. Naučite se reči 'ne' in si vzemite čas za stvari, ki so vam res pomembne.

Naš um je poln zaznav, ki nas ogrožajo.
Naš um je poln zaznav, ki nas ogrožajo. FOTO: Shutterstock

Rutina

Čeprav imamo radi rutino, ki je naša cona udobja, preveč rutine v življenju škoduje, saj se nam ne zgodi nič razburljivega. Nove izkušnje, novi kraji in nova znanja igrajo veliko vlogo pri naši sreči, tudi možgani ves čas hrepenijo po različnosti in tovrstnih stimulansih. Najlažje to dosežemo tako, da vsak dan naredimo eno novo stvar.

To so znaki, da vam primanjkuje kalcija
Preberi še
To so znaki, da vam primanjkuje kalcija

Cilji

Če se ima človek česa za veseliti, ga to žene naprej in se lažje spopada z vsakdanjim stresom in skrbmi, naš fokus je drugačen. Zato je tudi pomembno, da denar zapravljate na izkušnjah in ne stvareh.

Optimizem

Je kozarec, ki ga gledate, napol poln ali napol prazen? Vaš pogled, vaša perspektiva, percepcija odločilno vplivajo na kvaliteto vašega življenja. Če ste optimistični, imate večje možnosti za uspeh, saj vam bo optimizem pomagal v težkih časih. Če vam uspe najti nekaj pozitivnega v negativnih stvareh, se vam bo to obrestovalo v vseh aspektih življenja.

Gazirane pijače pozitivno vplivajo na spolno življenje moških
Preberi še
Gazirane pijače pozitivno vplivajo na spolno življenje moških

Narava

Številne študije so pokazale, da preživljanje časa v naravi na človeka vpliva pozitivno in mu prinaša več zadovoljstva v življenju.

Nerešljive težave

Vsak se sooča z izzivi, ki se navidez zdijo nerešljivi, zaradi česar lahko postanemo otopeli in ne vidimo izhoda. Pomembno je zavedanje, da je domala vse rešljivo in minljivo.

'Meni se to ne more zgoditi' je tako zelo zmotno prepričanje, poudarja dr. Leon Meglič
Preberi še
'Meni se to ne more zgoditi' je tako zelo zmotno prepričanje, poudarja dr. Leon Meglič

Ne poslušate se

Vam občutek pravi nekaj, delate pa drugo? Tudi to vas ovira na poti do sreče. Če čutite, da nekaj ni v redu, da nekaj ni prav, morate nekaj ukreniti, sicer vas bo to ves čas bremenilo. Zato: poslušajte se!

Kako se znebiti pivskega trebuha
Preberi še
Kako se znebiti pivskega trebuha

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492