Moskisvet.com
seks

Odnosi

Kako se poljubljati kot šampion

U.K.
11. 10. 2018 14.16
0

Poljubljanje je precej več kot samo dotik ustnic in jezikov. Med njim se namreč sproščajo kemične spojine, ki vplivajo na razmerje med ljubimcema, med drugim pa blagodejno vpliva tudi na splošno zdravje posameznika.

Poljubljanje ni samo nekaj kar vodi v spolne odnose. Za poljubljanjem stoji pravzaprav cela znanost in šele v zadnjem času začenjamo razumevati poln pomen poljubljanja. In če mislite, da je nepomembno se precej motite. S poljubljanjem ženske dobijo informacije o tem kako dober ljubimec bo moški. To pa ni vse. 
Pri strastnem poljubljanju deluje kar 34 različnih mišic. Pred kratkim so znanstveniki dokazali, da poljubljanje preprečuje nastanek kožnih gubic. Ko se par poljubi, si izmenja slino, v njej pa različne substance, kot so minerali, proteini in kemične spojine. Sliši se neverjetno, ampak študije so pokazale, da takšna izmenjava substanc povečuje ustvarjanje protiteles za različne bolezni. 

Vam ni več do spolnosti? Razlog je lahko ta!
Preberi še
Vam ni več do spolnosti? Razlog je lahko ta!


Kar 66 odstotkov ljudi med poljubljanjem zapre oči, 34 odstotkov se poljublja z odprtimi očmi. V povprečju naj bi ženska v zahodnem svetu poljubila 80 moških, preden se poroči. Hiter romantičen poljub porabi približno 2 do 3 kalorije, tako imenovani francoski poljub pa naj bi porabil 5 do 7 kalorij. Poljub, ki traja eno minuto, porabi približno 26 kalorij. 
Ustnice so kar dvestokrat bolj občutljive kot konice prstov in po statistiki živijo moški, ki poljubijo ženo, preden gredo v službo, pet let dlje kot tisti, ki tega ne storijo. In še to: slednji naj bi imeli večjo možnost, da na poti doživijo prometno nesrečo. 
Poljubljanje ima tudi veliko zdravilnih lastnosti. Znižuje krvni pritisk in blagodejno vpliva na cirkulacijo, telesi dveh oseb, ki se poljubljata, pa proizvedeta substance, ki so kar dvestokrat močnejše od morfija glede narkotičnega efekta, zato lahko poljubljanje povzroči občutek blaženosti. 
V povprečju se ljudje poljubljamo približno dva tedna v življenju. Poljubljanje pomaga pri glavobolih in celo pri težavah z zobmi.

Par na plaži
Par na plaži FOTO: iStock

Nekaj nasvetov
Biti morate potrpežljivi. Dekleta potrebujejo dlje časa, da se »ogrejejo«, in prav poljubljanje je ključ do dobre predigre. Resnici na ljubo, poljubljanje zahteva še najmanj »dela« pri predigri. Medtem ko jo poljubljate, se zavedajte njenega telesa in sporočila vam bo, kdaj je čas za naslednji del predigre. Pazite, da nimate hrane za zobmi in poskrbite za svež dah. Ženske ne marajo suhih ustnic, zato uporabite balzam za ustnice, če je potrebno. Ne prekinjajte poljuba, če vam zmanjka zraka. Dihajte skozi nos. Uporabite svoje roke, a se ne spravite takoj na prsi. Dotaknite se njenih lic, tudi ustnic se lahko med poljubom dotaknete s prsti. S tem bo poljub dodal še več romantike. Vsekakor pa nekaj storite z rokami, naj ne visijo ob straneh, ker boste videti, kot da niste zainteresirani. Lahko jih postavite tudi na njene boke, a bodite inovativni.

poljub
poljub FOTO: iStock

Osnovne tehnike poljubljanja
Poljub iz radovednosti

Ta tehnika je navadno dobra za prvi poljub, ko se s partnerico šele spoznavata. Gre za malce sramežljiv, malce poreden poljub, ki pride prav kadarkoli v razmerju. Traja naj od 5 do 10 sekund, ustnice pa naj bodo zaprte. Če je občutek pravi, počasi razprite ustnice. Če bo storila isto, potem ste ji gotovo všeč. A še ne silite z jezikom vanjo, do francoskega poljuba naj pride postopoma. To velja tudi za pare, ki so že dolgo skupaj. Poljub iz radovednosti je predigra v prave poljube, traja pa naj okoli šest sekund (posamezen poljub), ampak ne bodite preveč matematični, prepustite se trenutku. 

Poljub svežih ljubimcev
Traja dlje časa in pri tem poljubu naj bodo usta nekoliko odprta. Ustnice imejte sproščene in mehke. Sam poljub naj poteka počasi. Trik je, da se moški nekoliko odmakne, a le toliko, da ji da vedeti, da je od nje odvisno, ali bo nadaljevala poljubljanje. 

Francoski poljub
Najbolj klasičen poljub je francoski. Uporabljajte ga šele takrat, ko je partnerica sproščena in res pripravljena iti korak dlje. Jezik naj bo nežen in gibljiv, tipa pa naj s konico in ne suvajte z njim vanjo.

Seks
Seks FOTO: iStock


Moški zelo pogosto zanemarjamo poljubljanje. Mnoge prostitutke svojih strank ne pljubljajo, saj jim poljub predstavlja večjo intimnost kot sam spolni akt. Poljubljanje je res čudovit uvod v predigro in mora razvneti tako njo kot njega. Nikakor ne smemo pozabiti, da lahko moški s predigro doseže odprtje številnih erogenih con, ki se jih morda do sedaj niti niste zavedali.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479