Moskisvet.com
Par v spalnici

Odnosi

Kako razumeti ženske?

A.K
31. 12. 2018 08.18
1

Zagotovo poznate tisti rek, da so ženske z Venere, moški pa z Marsa, kar pomeni, da smo v načinu razmišljanja na povsem drugih polih. A dejstvo je eno – ne glede na to, kako zelo različni smo si, vsi si želimo občutek pripadnosti, razumljenosti in ljubljenosti. V izogib nesmiselnim konfliktom, ki se v odnosih radi pojavijo zaradi nerazumevanja potreb drugega, smo vam pripravili nekaj namigov, ki vam bodo v pomoč pri razumevanju žensk.

Zato nikoli ne recite svoji izbranki, da je taka kot druge, saj si boste s tem nakopali samo jezo.
Zato nikoli ne recite svoji izbranki, da je taka kot druge, saj si boste s tem nakopali samo jezo. FOTO: iStock

Niso vse ženske enake

V moški družbi verjetno velikokrat slišiš znani stavek: »Vse so enake.« Ali pa: »Ah, ženske, kdo bi jih razumel?!« Tudi če si imel v preteklosti veliko izkušenj z ženskami, in misliš, da jih poznaš do obisti, temu ni tako. Če sliko obrneš, si z gotovostjo prepričan, da tudi moški niste vsi enaki, kajne? Vsak od nas je unikat s svojimi lastnostmi, potrebami in navadami; vsak ima svojo paleto izkušenj, ki so ga izoblikovale v osebo, kakršna je danes. Zato nikoli ne recite svoji izbranki, da je taka kot druge, saj si boste s tem nakopali samo jezo.

Poslušaj in sliši

Čeprav se morda sliši kot najbolj obrabljena fraza, je ravno komunikacija oziroma aktivno poslušanje najboljši recept za uspešen odnos. Če ji boš dal občutek, da te resnično zanima vse o njej, boš s tem vzpostavil zaupanje, ki je pri ženski eden od pomembnejših elementov. Tudi če sta v zvezi že dlje časa, ni nikoli prepozno za izboljšavo komunikacije. Poslušaj, sprašuj in se trudi razumeti, kaj ti pripoveduje.

To morate vedeti, da bi zmenek uspel!
Preberi še
To morate vedeti, da bi zmenek uspel!

Ženska si želi občutek povezanosti

Verjetno se v tej potrebi kreše največ konfliktov in prehitro izrečenih besed, a čisto po nepotrebnem. Znan rek pravi: ’Happy wife, happy life.’ (Srečna žena, srečno življenje.), ki še kako drži. Ženska si že po naravi želi občutek, da je s svojim izbrancem čustveno povezana. To pomeni, da ji moški daje občutek varnosti, da se počuti razumljena in to, da je edina ženska v njegovem življenju. Če ji boš to znal dati, ti bo – to ti zagotavljamo – to zagotovo vrnila v enaki ali še večji meri. Ženske so hvaležna bitja in prej ko boš to spoznal, lažje bo.

Če ji boš to znal dati, ti bo – to ti zagotavljamo – to zagotovo vrnila v enaki ali še večji meri.
Če ji boš to znal dati, ti bo – to ti zagotavljamo – to zagotovo vrnila v enaki ali še večji meri. FOTO: iStock

Razlike v spolnosti?

Včasih so razlike na področju spolnosti po nepotrebnem spotencirane, kar je krivično do obeh spolov. Res je, da moški doživljajo spolnost bolj telesno, ženske pa čustveno, a v tem je edina razlika. Ni pa res, da ženska manj rada skoči med rjuhe kot moški. Če boš zanjo poskrbel na čustveni ravni, kar pomeni, da se bo ob tebi počutila kot kraljica, potem se bo veliko raje predajala spolnosti. Če pa se bo v zvezi počutila osamljena, nerazumljena in spregledana, ji zelo verjetno tudi do spolnosti ne bo, kar bo vodilo do nepotrebnih konfliktov.

Zakaj ženske hlinijo orgazem?
Preberi še
Zakaj ženske hlinijo orgazem?

Oh, ti hormoni ...

Vsi vemo, da je žensko hormonalno stanje veliko bolj živahno kot moško. Vsak mesec je pod vplivom velikega nihanja spolnih hormonov, kar vpliva na njeno čustvovanje, vedenje, včasih tudi na odnos do tebe. Kljub temu, da se zdi, da je ženska jokava, sitna ali besna brez vsakega razloga, je to zaradi hormonskega stanja. »Ah, izgovori,« si morda misli kdo ob prebranem, a vedi, da je tovrstno dogajanja za žensko čustveno zelo obremenjujoče. Če ji boš drugič želel očitati njeno ’tečnobo’, jo namesto tega raje objemi in povej kaj lepega. Ženska tega nima nikoli preveč.

Pa še nekaj namigov, kako bogatiti odnos:

- vsake toliko si vzemi si čas za večerjo sprehod po mestu,

- spomni se vajinih pomembnih datumov,

- omogoči ji čas zase, ko ga potrebuje,

- poslušaj jo, ko potrebuje tvoj nasvet ali le pogovor,

- povej ji, da je lepa, tudi ko se sama sebi ne zdi.

To morate vedeti, da bi zmenek uspel!
Preberi še
To morate vedeti, da bi zmenek uspel!
Z malo truda lahko vajin odnos spremenita v oazo razumevanja in ljubezni.
Z malo truda lahko vajin odnos spremenita v oazo razumevanja in ljubezni. FOTO: Thinkstock

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400