Moskisvet.com
Fetiši

Erotika

To so najbolj priljubljeni fetiši v letu 2021

M.S.
07. 10. 2021 05.00
0

Preverili smo, kateri fetiši so trenutno najbolj priljubljeni med pari po svetu.

Pandemijo koronavirusa in številne ukrepe, ki so na različnih področjih okrnili naša življenja, je marsikateri par izkoristil za pogostejše predajanje strastem in raziskovanje spolnosti. V nadaljevanju si lahko preberete, katere so trenutno najbolj popularne spolne želje in fantazije. Ob tem opozarjamo, da se se je treba pred temi spolnimi praksami posvetovati s partnerjem.

Kakšen fetiš pa imate vi?
Kakšen fetiš pa imate vi? FOTO: Shutterstock

Igranje vlog

Igranje vlog (ang. role play) ni rezervirano zgolj za profesionalce. Igranje vlog se gresta lahko tudi vidva in to brez posebnih pripomočkov. Za začetek lahko rezervirata sobo v hotelu, se v bližnjem lokalu dogovorita za zmenek in se pretvarjata, da se še ne poznata. Moške vzburja ideja, da so z novo žensko. Lahko sta tudi v vlogi fotografa in modela, saj je vsaka ženska kdaj sanjala, da bi postala fotomodel, moški pa, da bi fotografiral lepotice.

Pogosteje ji pomagajte pri gospodinjskih opravilih in manjkrat jo bo bolela glava
Preberi še
Pogosteje ji pomagajte pri gospodinjskih opravilih in manjkrat jo bo bolela glava

Spolno ponižanje

Gre za spolno prakso, pri kateri ponižanje v postelji partnerja spolno vzburja. Pred igro je pomembno, da se o tem pogovorita in postavita meje, da kdo ne bo resnično užaljen. Večina na primer ne mara, če kritiziramo njihov zunanji videz, obenem pa imajo radi, da jih dražimo.

Številni pari uživajo v seksu, kjer se en partner podredi drugemu.
Številni pari uživajo v seksu, kjer se en partner podredi drugemu. FOTO: Shutterstock

Vezanje in omejevanje

T. i. 'bondage' pomeni povzročanje bolečine in poniževanje spolnega partnerja. To lahko dosežemo s trakovi ali lisicami. Pri tem pazimo, da pasov ne zategnemo premočno in pustimo vsaj dva prsta prostora, da ne ustavimo prekrvavitve.

'Cuckolding'

Gre za fetiš, ki ga je marsikdo označil za nočno moro, ne prijetno izkušnjo. Pri tem moški partnerko opazuje med seksom z drugim moškim, kar ga tako vzburi, da si takoj za tem želi seksa z njo. Ta fetiš ima biološko razlago. Dokazano je namreč, da moški proizvaja več spermijev, ko zazna konkurenco, posledično pa se mu poveča libido. Seveda ni treba imeti druge osebe, da izpolnite tovrstno spolno fantazijo. Podoben učinek boste dosegli z malo umazane govorice pred akcijo in sicer vanjo vključite osebo, s katero si želite imeti spolni odnos.

Tega pred in po seksu nikar ne počnite
Preberi še
Tega pred in po seksu nikar ne počnite

Dominanca

Gre za fetiš, kjer se en partner podredi na milost in nemilost drugega. Pogosteje v nadrejeni vlogi uživajo moški, saj je moški hormon testosteron povezan z dominanco. Tovrstna spolna praksa je lahko zdravo nadomestilo za dominanco v resničnem življenju, ki ni upravičena.

Objektivizacija

Gre za to, da partnerja objektiviziramo bodisi spolno ali kot resničen objekt. Pri objektivizaciji telesa je pomembno, da za partnerja poskrbimo tudi po seksu, saj gre za psihološko izkušnjo.

Davljenje

T. i. erotična asfikcija oz. erotično davljenje je oblika spolne prakse, kjer si partnerja z dušitvijo in davljenjem povečujeta spolni užitek.  Med tovrstno igro se osebi, ki jo partner davi, začasno prekine dotok kisika v možgane, hkrati pa se poveča vsebnost ogljikovega dioksida v telesu. Ker gre za tvegano početje, ki vzbuja strah, se v telesu sprošča veliko adrenalina.

Številne vzburja nasilje.
Številne vzburja nasilje. FOTO: iStockphoto

Šeškanje

Eni uživajo v prejemanju, drugi pa v zadajanju bolečine. Udarjanje po zadnjici je ena bolj znanih sadomazohističnih spolnih praks. Obstajajo različni načini, kako partnerja oz. partnerko zadovoljiti z udarci roke, šibe, posebnih palic ipd. Znanstveniki t. i. fenomen šeškanja pogosto razlagajo s povečanim izločanjem endorfina. Količina tega hormona naj bi se med prejemanje udarcev povečala tudi do 200-krat, ustvarjajo pa občutek ugodja, stimulirajo imunski sistem, upočasnjujejo staranje in zmanjšujejo stres, zato je tovrstna praksa tako pogost izbor.

Igranje s hrano

Hrana ni igrača, no, le, če ni spolna igrača. Hrana in seks sta namreč povezana že od časov Markiza de Sadea. Igranje s hrano, ki v človeku prebudi velik spolni apetit, je trend, ki mu v angleškem jeziku pravijo 'sploshing'. Med hrano, ki je učinkovita pri vzbujanju poželenja, sodijo ananas, stopljena čokolada, avokado, kokosovo olje, zelenjava, med, cimet, lubenica ... Hrana je lahko povsod, le v neposredni bližini vagine ne, saj lahko pride do resnih vnetij.

Ta gospodinjska opravila najpogosteje vodijo v seks
Preberi še
Ta gospodinjska opravila najpogosteje vodijo v seks

Mazohizem

V zadnjem obdobju je na priljubljenosti najbolj pridobil mazohizem. Gre za spolno navado, pri kateri posameznik išče bolečino, ker ga ta zadovoljuje. Pri spolnem mazohizmu gre za fantazije, nagnjenja in vedenja, ki vključujejo pretepanje, poniževanje, davljenje in vezanje.

Gola resnica! Tako dolgo v resnici traja spolni odnos
Preberi še
Gola resnica! Tako dolgo v resnici traja spolni odnos

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470