Moskisvet.com
Seksi

Erotika

Koliko ste jih imeli v postelji?

Moškisvet.com
07. 04. 2017 10.03
13

Kljub vse večji spolni svobodi se moški še vedno radi pohvalijo, da so spali z več ženskami, in zaradi tega dobijo sloves "frajerja" v svoji družbi, ženske pa število moških v svoji postelji raje zamolčijo, da jih ne bi imeli za lahke. Je število spolnih partnerjev res tako pomembno?

Seksi
Seksi FOTO: iStockphoto

Neka raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da so moški v povprečju zamenjali dvakrat več spolnih partneric kot ženske partnerjev. Vsaka četrta ženska naj bi v življenju seksala le z enim moškim, medtem ko je moških, ki naj bi imeli le eno spolno partnerico, 17 odstotkov. Le 27 odstotkov moških priznava, da je njihova številka dvomestna, žensk, ki so spale z več kot desetimi moškimi, pa je pičlih 13 odstotkov. V povprečju naj bi skozi vsa starostna obdobja ženska zamenjala 4,7 spolnega partnerja, moški pa so spali z 9,3 ženske. Statistika med drugim razkriva, da četrtina žensk in tretjina moških med 16 in 24 letom še nikoli ni seksala.

Alkohol je eden pomembnejših dejavnikov, da ženske prej privolijo v spolni odnos.
Alkohol je eden pomembnejših dejavnikov, da ženske prej privolijo v spolni odnos. FOTO: iStockphoto
Rezultate ene najobsežnejših raziskav, ki je zajemala 2065 heteroseksualnih oseb, starih okoli 40 let, pa je leta 2005 objavil Robert Sinclair iz Sean Moorea. Od prej omenjene britanske raziskave se ti rezultati precej razlikujejo. Ženske naj bi tako spale z 8,6 moškega, moški pa z 31,9 ženske.

Spet neka tretja ameriška raziskava razkriva, da naj bi imelo približno 35 odstotkov moških, v starosti od 25 do 44 let, spolne odnose z več kot petnajstimi ženskami, medtem ko je več kot petnajst spolnih partnerjev zamenjalo le deset odstotkov žensk v isti starosti.

In kaj nam takšna razlika pove? Dejstvo je, da lažejo eni in drugi, kar je potrdila celo neka četrta raziskava, v kateri je pet odstotkov moških namignilo, da niso bili pošteni pri odgovarjanju, med ženskami jih je bilo takih štiri odstotke. 16 odstotkov moških in 11 odstotkov žensk je izjavilo, da niso čisto natančno odgovorili na vprašanje, kar 21 odstotkov moških in 15 odstotkov žensk pa je naravnost priznalo, da so si število spolnih partnerjev preprosto izmislili.

Stereotipi so očitno še vedno močno zakoreninjeni v temelje naše kulture. Več spolnih partnerk moškega naredi "frajerja", žensko pa nemudoma označijo za lahko. Pa je res tako? In kje je pravzaprav meja med "še sprejemljivo" in "preveč"?

Če ste v razmerju srečni in zadovoljni, nima nobenega smisla, da bi se ukvarjali s tem, koliko spolnih partnerjev je zamenjala vaša sedanja ljubezen. Omenjanje preteklih seksualnih izkušenj je namreč lahko za razmerje uničujoče. Morate se zavedati, da ima vsak, še posebej pri višji starosti, za seboj že nekaj izkušenj, z vami na čelu.

Če se dva dobro razumeta, ni pomembno, s kolikimi je kdo spal.
Če se dva dobro razumeta, ni pomembno, s kolikimi je kdo spal. FOTO: iStockphoto

Najprej se vprašajte, zakaj se vam pravzaprav zdi ta številka tako pomembna in kaj bo spremenilo dejstvo, da jo izveste. In če ste vi med tistimi, ki prikrivate število spolnih partnerjev, se znova vprašajte - čemu. V nobenem primeru nima smisla nikogar obsojati.

Sicer se število spolnih partnerjev zadnja leta tako pri ženskah kot pri moških vztrajno povečuje, hkrati pa se tudi znižuje starostna meja za prvi spolni odnos. Vse to je posledica vedno bolj odprtega pogleda na spolnost, ki je bila včasih pravi tabu, pomemben dejavnik pri tem je tudi alkohol, ki zamegli razum in zmanjša predsodke. Kljub vsem opozorilom o varnem seksu se tudi vedno več, predvsem mladih, okuži s katero od spolno prenosljivih bolezni. Zato le pazite, s kom in na kakšen način se spustite v spolni odnos, nikakor pa se ne obremenjujte s številom, saj zaradi tega ne boste ne boljši ne slabši človek. Pomembno je le, da v seksu uživate in da se ga ne sramujete.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479