Moskisvet.com
Ljubezen

Erotika

Kaj storiti, ko ste zaljubljeni v dve osebi hkrati?

M.S.
01. 02. 2024 05.00
0

Večina ljudi meni, da je mogoče biti zaljubljen samo v enega človeka in da je ljubezen ekskluzivna. Toda zaljubljeni smo lahko tudi v dve osebi naenkrat in ta notranji konflikt marsikoga močno zmede. Ali s tem, ko ljubimo nekoga in se zaljubimo v drugega, nismo zvesti do svojih čustev? Ali v tem primeru ne ljubimo več osebe, s katero smo? Marsikdo ne ve, kaj storiti v tem primeru in ima težave z razumevanjem lastnih čustev, kar je logično. Koga v resnici ljubim? Ali zares ljubite partnerja, če ste se zaljubil tudi v nekoga drugega?

Kot prvo. Ste zgolj in samo človek. Da ste istočasno zaljubljeni v dve osebi, ni običajno, se pa dogaja. Ljudje, ki so v srečnem partnerskem odnosu ali v zakonu, se tako lahko nenadoma zaljubijo v drugo osebo. Tako lahko nekoga ljubimo, v drugega smo pa zaljubljeni, čustvi pa se pri tem ne izključujeta. Nenazadnje vsak dan srečujemo veliko novih, zanimivih in privlačnih ljudi. 

Ujeli so ga na zmenku z bivšo in sedanjo ženo
Preberi še
Ujeli so ga na zmenku z bivšo in sedanjo ženo

Kaj nas privlači, je zunaj naše kontrole. Samo čustvo zato ni nič slabega ali nevarnega, je pa lahko nevarno, kaj s temi čustvi naredite. Pri tem je pomembno ločiti ljubezen od zaljubljenost, ki je za mnoge prva faza ljubezni. Zato mnoge zagrabi panika, ko se zaljubijo še v nekoga, saj menijo, da s tem usiha ljubezen do trenutnega partnerja. Kar pa ni res in marsikdo to spozna na krut način, ko začne nov odnos, ki pa se potem izkaže za zgrešeno razmerje.

Med dvema ognjema.
Med dvema ognjema. FOTO: Dreamstime

Ko se odločite, da boste presekali stik z osebo, v katero ste zaljubljeni, ker ste srečni že z nekom drugim, se odločite za ljubezen. Ko se odločite za osebo, s katero imate občutek, da bi v resnici morali biti, ste prav tako izbrali ljubezen. A takšno odločitev ni lahko sprejeti in pri tem je treba izločiti poželenje. Razlog, zakaj ste zaljubljeni v dve osebi, morda izvira iz dejstva, da v trenutni zvezi nekaj pogrešate. Zaljubljenost v drugo osebo je lahko samo simptom, ki kaže na to, da v obstoječem partnerske odnosu nekaj ni v redu. Morda je vzrok seksualne, čustvene ali mentalne narave. Obstaja neka praznina, ki jo je ta druga oseba zapolnila. Če veste, kje odnos trpi, to popravita in tretja oseba ga verjetno ne bo več ogrožala.

Imate umazane misli? Povejte, kaj vidite na tej fotografiji!
Preberi še
Imate umazane misli? Povejte, kaj vidite na tej fotografiji!

Koga na koncu izberete, pomeni, da ste iskreni do samih sebe in tega, kaj v življenju zares želite. Seks, poželenje ali dejanje v afektu lahko vašo odločitev prevesijo na stran, na katero niste pripravljeni. Vzemite si čas in v miru ugotovite, katera oseba izpolnjuje vaše kriterije. Odločitev sprejmite z jasnimi mislimi. Predvsem pa – bodite močni. Psihično, fizično in čustveno. To vam bo pomagalo pri sprejemanju pravih odločitev, v najslabšem primeru pa se učite iz napak.

Ljubezen, seks in moški možgani
Preberi še
Ljubezen, seks in moški možgani

Zakaj ljubezenski trikotniki niso najboljša izbira? Zahodna družba je vzgojena v maniri, da je treba ljubiti samo enega človeka, monogamen odnos pa je eden in edini pravi, zato se je treba odločiti. V islamski kulturi je lažje, tam je moškemu dovoljeno ljubiti štiri ženske, ''nenaravno'' pa pet ali več. No, nekateri pa živijo v paralelnih čustvenih odnosih zato, ker se bojijo biti z enim samim človekom, saj bi lahko postali odvisni in morebitne zapustitve ne bi prenesli. To pa je že druga tema.

Ljubezenski trikotnik
Ljubezenski trikotnik FOTO: Dreamstime
Francoska zvezdnica zabodla zaročenca, danes sta poročena
Preberi še
Francoska zvezdnica zabodla zaročenca, danes sta poročena

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497