Moskisvet.com
Seks

Erotika

To o vas povedo vaše spolne fantazije

M.S.
29. 02. 2024 03.45
0

Tako moški kot ženske imamo spolne fantazije. Nekateri o tem samo sanjarijo, drugi domišljijo spreminjajo v dejanja. Spolno sanjarjenje lahko postane gradnik naše spolne samozavesti in poživi partnersko zvezo, o čem sanjarimo, pa veliko pove tudi o tem, kdo in kaj smo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Spolne fantazije imamo tako moški kot ženske.
Spolne fantazije imamo tako moški kot ženske. FOTO: Reuters

Imate spolne fantazije? 

Je to razlog za skrb? Ne. Spolne fantazije naj bi imelo namreč kar 95 odstotkov moških in žensk. So torej nekaj povsem običajnega in naravnega, marsikdo zgolj ne upa priznati, da jih ima, saj jih je tega sram. A zaradi tega še niste pohotni packi. 

Človek je nenazadnje erotično bitje in si s tovrstno domišljijo povečuje spolno vzburjenje. Spolne fantazije, četudi precej odstopajo od splošno sprejetih spolnih praks – meja med sprejemljivim in nesprejemljivim je sicer hitro precej tanka – so celo zaželene. 

Moška in ženska spolna domišljija se razlikujeta, saj so moški precej bolj vizualni, ženske pa se bolj osredotočajo na čustva, romance, vonjave ipd.

Ta astrološka znamenja so najbolj opolzka med rjuhami
Preberi še
Ta astrološka znamenja so najbolj opolzka med rjuhami

Spolne fantazije so zaradi svoje neomejenosti najpogostejša spolna izkušnja. Povezane so z visokim libidom, saj imajo tisti, ki več fantazirajo, tudi večjo spolno slo in med rjuhami dosežejo večje zadovoljstvo. Med najbolj pogoste spolne fantazije sodijo analni seks, dominanca, trojček, analni seks, igranje vlog, prisiljen spolni odnos in seks z neznancem.

Nenavadna dejstva o orgazmu
Preberi še
Nenavadna dejstva o orgazmu

Kaj pa vaše spolne fantazije povedo o vas kot osebi? 

Njihov globlji pomen je razjasnila seksologinja Kate Taylor.

Dominanca

Gre za eno najbolj pogostih spolnih fantazij tako pri moških kot ženskah. Če se vam po glavi vrtijo filmi, v katerih imate v postelji glavno vlogo oz. popoln nadzor, to lahko pomeni, da vas vaš/a partner/ica jemlje za samoumevno/ga oz. da stvari v življenju nimate pod nadzorom (da npr. vaš partner doma sprejema vse odločitve). Občutek imate, da vaš glas ni slišan, zato s to spolno fantazijo ustvarjate svet, v katerem vi odločate.

Številne ženske sanjarijo o tem, da jim je partner podrejen in jo prosi, da ga pripelje do vrhunca.
Številne ženske sanjarijo o tem, da jim je partner podrejen in jo prosi, da ga pripelje do vrhunca. FOTO: Shutterstock
Je spermo bolje pogoltniti ali izpljuniti?
Preberi še
Je spermo bolje pogoltniti ali izpljuniti?

Podrejenost

Skoraj 65 odstotkov žensk fantazira o tem, da so v postelji podrejene. Številne obožujejo idejo o velikem in močnem moškem, ki jo vrže na posteljo, z nje strga obleke in si jo vzame brez vprašanj. Sanjarjenje žensk o tem, da jo moški našeška ali da si jo vzame proti njeni volji, je znak, da je preobremenjena z odgovornostmi v vsakdanjem življenju – o tem je govorila tudi Rihanna – podobno velja tudi za moške. Po navadi imajo takšne fantazije osebe, ki imajo velik vpliv na druge, morda večji, kot bi si želeli, zato sanjarijo o spolnem užitku, kjer ena oseba dominira. S tem so razbremenjeni odgovornosti. Nekateri s takšnimi spolnimi sanjami po seksu čutijo krivdo in sram.

Veliko žensk si želi podrejenosti.
Veliko žensk si želi podrejenosti. FOTO: Shutterstock
Miti in resnice o zloglasni španski muhi
Preberi še
Miti in resnice o zloglasni španski muhi

Trojček

O seksu z več partnerji sanjarijo tako ženske kot moški, le da si moški od sebi le redko želijo še enega moškega, medtem ko se ženske manj branijo ženske družbe. Več oseb ko je del vaše spolne fantazije, večjo potrebo imate po tem, da ste v življenju videni in slišani. Če je vaša spolna fantazija seks s parom, potem iščete avanturo, ne resne zveze. Če je prisotnih več spolnih partnerjev, hlepite po spoštovanju. Če ste vi tisti, ki zadovoljujete druge, imate občutek, da niste izpolnili svojega potenciala.

Trojček so mokre sanje marsikaterega moškega, večinoma vanj postavi dve ženski in sebe.
Trojček so mokre sanje marsikaterega moškega, večinoma vanj postavi dve ženski in sebe. FOTO: Shutterstock

Seks z neznancem

Sanjarjenje o seksu z neznancem ni redkost. Ideja o seksu s tujcem je namreč izjemno vznemirljiva, saj se znebimo strahu, da bi nas sodili, zato se marsikdo ne more povsem sprostiti s svojim partnerjem, ker se boji, da bo obsojan, tujec pa je privlačna možnost. Če želite v življenju ves čas ustrezati in izpolniti pričakovanja drugih, skušate pobegniti v svet, kjer tega pritiska ni. Neznancu lahko brez sramu razkrijete svoje najbolj umazane želje, ne da bi vas skrbelo, kaj si o tem misli. Ker gre za avanturo za eno noč, ta fantazija v prevodu pomeni, da verjetno v življenju hrepenite po več svobode.

Kaj zmanjšuje velikost vašega penisa in kaj morate storiti, da ohranite dragocene centimetre?
Preberi še
Kaj zmanjšuje velikost vašega penisa in kaj morate storiti, da ohranite dragocene centimetre?

Afera z nadrejenim

56 odstotkov moški in 69 odstokov žensk sanjari o seksu s šefom/šefico oz. nadrejenim, četudi ga kot osebe ne mara. To pomeni, da hrepenite po tem, kar je oz. ima vas šef. Želite si več moči, več spoštovanja. In veste, da lahko ponudite več, kot vam je dovoljeno.

Seks s šefom ni to, kar mislite.
Seks s šefom ni to, kar mislite. FOTO: Shutterstock
Keglove vaje za moške: kako izvajati vaje za krepitev mišic medeničnega dna in zakaj
Preberi še
Keglove vaje za moške: kako izvajati vaje za krepitev mišic medeničnega dna in zakaj

Voajerizem

Večina nas uživa v seksu in ob gledanju pornografskih vsebin, voajerizem pa med drugim pomeni, da vas vzburi to, da (skrivaj) opazujete druge, kako spolno občujejo. Lahko gre tudi za opazovanje partnerke/partnerja med slačenjem ali spolnim aktom. Do takšnih fantazij prihaja zaradi občutka nemoči v resničnem življenju. Mislite, da ste nepomembni, zato v fantaziji vi prevzamete nadzor nad dogajanjem. Sanjarjenje o tem, da odkrito opazujete dva med občevanjem pa pomeni zgolj pasivno obliko uživanja v seksu.

Skriti voajerizem je precej sprevržena oblika spolne prakse.
Skriti voajerizem je precej sprevržena oblika spolne prakse. FOTO: Shutterstock
41-letni devičnik išče dekle, a ima bizarno zahtevo
Preberi še
41-letni devičnik išče dekle, a ima bizarno zahtevo

Biti opazovan

To, da vas v vaših spolnih fantazijah nekdo opazuje golega ali na delu med rjuhami, običajno pomeni vaš vpliv, ki ga imate na nekoga drugega. Če radi šokirate, ste ekshibicionist, ki se v družbi počuti rahlo nevidnega, če gledalcem mešate glave, ko vas opazujejo v postelji, vam morda manjka samozavesti ali pa ste preveč obsedeni s tem, kaj si ljudje mislijo o vas. Morda pa si zgolj želite, da bi vas ljudje (bolj) občudovali.

Mnogi sanjarijo o romantiki.
Mnogi sanjarijo o romantiki. FOTO: Shutterstock

Romantični seks

Sanjarite o romantičnem in nežnem seksu med svilenimi rjuhami, ki je začinjen z nežnimi besedami, pri čemer ste vi glavni scenarist/ka? Potem ste verjetno perfekcionist/ka z velikim srcem, ki več časa preživi v svoji glavi kot v postelji. Strah vas je pokazati vašo resnično plat, saj se bojite, da boste s tem odgnali partnerja.

Zato so moškim všeč starejše ženske
Preberi še
Zato so moškim všeč starejše ženske

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400