Moskisvet.com
moški in ženska

Erotika

Kaj je krivo za sušo med rjuhami?

Moškisvet.com
07. 04. 2017 10.49
11

Raziskave kažejo, da imamo danes manj časa za spolnost – prav to pa je verjetno eden od razlogov, da toliko partnerstev obstaja praktično povsem brez nje, saj partnerja seksata manj kot desetkrat letno.

Če sta vajina urnika čedalje bolj zapolnjena - poskusita najti stalen termin samo za vaju.
Če sta vajina urnika čedalje bolj zapolnjena - poskusita najti stalen termin samo za vaju. FOTO: iStockphoto
Spolnost je zdrava, saj zadovolji tako potrebe po čustveni kot tudi fizični bližini. Partnerjema pomaga, da si ostaneta blizu. Toda kljub temu veliko partnerstev obstaja skoraj povsem brez spolnosti. Poglejmo si zakaj.

Vajina postelja ni vabljiva

Kolikokrat ste že slišali, da morate posteljo in spalnico uporabljati samo za spanje in spolnost? Tisočkrat. Toda nič ne zaleže. Spalnice so vse prevečkrat hkrati pisarne in dnevne sobe. V njih najdemo televizor, prenosni računalnik, študijsko gradivo. Vse to odvrača pozornost, poleg tega pa postelje zaradi najrazličnejše krame okoli nje verjetno niti ne povezujete več samo s spancem ali spolnostjo. Na slednje verjetno niti ne pomislite, če s partnerico zavzeto strmita v zaslon televizije ali računalnika.

Spalnica naj bo namenjena samo spanju in spolnosti.
Spalnica naj bo namenjena samo spanju in spolnosti. FOTO: iStockphoto

Vajina urnika sta preveč naporna

Vajin dan je že tako zapolnjen, tako da komaj čakata, da lahko vsaj nekaj ne naredita. Potrebno je oditi v službo, poskrbeti za otroke, si pripraviti hrano, se vsaj malo odpočiti … V vajinem urniku je vsak dan toliko opravkov, da se vama zdi, da za spolnost enostavno nimata časa. Morda pa vseeno lahko najdeta vsaj eno prosto urico tedensko? Raje manj časa preživita na računalniku ali pred televizorjem; če imata otroke, pa na vrata spalnice namestita ključavnico.

Nista si več všeč

Čedalje več obveznosti je po navadi povezanih tudi s čedalje manj časa za obisk telovadnice ali kozmetičnega salona. Kilogramčki se nabirajo, vidva pa bi jih raje skrivala pod obleko. Spremenjena postava lahko partnerja še kako odvrne od tega, da bi imela kakovostno spolno življenje. Tako pa se še posebno pogosto obnašajo ženske. Če ste se v tem odstavku prepoznali, pomislite, da vas partnerica morda sploh ne vidi tako kritično, kot se vidite sami. Pogumno vprašajte, kaj ji je všeč na vašem telesu. To bo izboljšalo vašo samozavest in popestrilo vajin čas v spalnici.

Partnerica vas odriva

Lahko pa se dejansko zgodi, da se je eden od partnerjev v odnosu povsem ohladil. Morda se zapira vase ali vas enostavno odriva stran. Pomanjkanje spolnosti je lahko velikokrat znak drugih težav v razmerju, ki jih je potrebno rešiti, sicer se bosta razšla. V tem primeru je čas za odkrit pogovor, ki pa naj nikakor ne bo nesramen. Morda boste morali svojo partnerico po več letih zakona tudi spet zavesti.

Včasih lahko željo po spolnosti zmanjša tudi bolezen.
Včasih lahko željo po spolnosti zmanjša tudi bolezen. FOTO: iStockphoto

Eden izmed vaju je depresiven

Depresija ni tako redko bolezensko stanje, ki pa lahko močno vpliva na vajino razmerje. Še posebno zato, ker ubije prav vsako željo po spolnosti. Če sumite, da je prizadela tudi vas, nikar ne čakajte, da bi vas žalostno razpoloženje kar minilo, saj se lahko samo še poslabša. Takoj poiščite strokovno pomoč. Včasih se želja po spolnosti ne povrne niti, ko jemljete tablete proti depresiji. V tem primeru vam psihoterapevt lahko morda predpiše druge. Učinkovito pa vam lahko pomagata tudi kombinacija psihoterapije in obilice gibanja.

Eden izmed vaju je povsem utrujen

Vas ali partnerico lahko preseneti tudi kronična utrujenost, izčrpanost ali izgorelost. Tudi v tem primeru takoj poiščite strokovno pomoč. Utrujenost je lahko celo posledica bolezni: težav s ščitnico, slabokrvnosti, sladkorne bolezni, revmatoidnega artritisa, fibromialgije. Zdravljenje vzroka vam lahko torej zelo pomaga.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470