Moskisvet.com
Seks

Erotika

Bizarne seksualne tradicije po svetu

Ž.K.
05. 09. 2017 23.39
9

Skozi zgodovino so ljudje po svetu imeli različne seksualne tradicije, ki ponekod še vedno veljajo. Nekatere se vam bodo zdele dokaj bizarne in skrajno nenavadne. Na Novi Gvineji pijejo semensko tekočino starešin, otroci pa se seksualnim aktivnostim predajo že zelo zgodaj. Na Himalaji si bratje delijo ženo, na Haitiju pa ljubezen častijo na prav poseben način.

Pleme, ki pije semensko tekočino starešin

V Papui Novi Gvineji živi pleme, imenovano Sambians, ki ima prav poseben obred, s katerim fantje postanejo moški. Ko dečki dopolnijo sedem let, se preselijo v moško družino, v kateri živijo do svojega sedemnajstega leta. V tem obdobju redno pijejo večje količine sladkornega trsa, da bi spodbudili krvavitev iz nosu ter bruhanje. Tako naj bi se očistili ženske onesnaženosti. Poleg tega morajo piti semensko tekočino drugih članov, saj menijo, da se bodo tako razvili v močne moške. Ko se pri sedemnajstih vrnejo v žensko družbo, še naprej pijejo sladkorni trs, saj tako spodbujajo krvavitev, ki mora biti sočasna z menstrualnim ciklusom njihovih žena.

Seks pri šestih letih

V Papui Novi Gvineji imajo v nekaterih plemenih navade, ki so za nas vse prej kot običajne. Otroci plemena Trobianders postanejo spolno dejavni že zelo zgodaj – deklice že med šestim in osmim letom, dečki pa malce pozneje, pri desetih oziroma dvanajstih letih. Četudi se tamkajšnji otroci zelo zgodaj predajajo mesenim užitkom, so skupne večerje mladega para pred poroko strogo prepovedane.

Himalajska poliandrija

Na območju Himalaje je pogosta poliandrija. Izraz označuje situacijo, ko si več moških deli eno žensko. Največkrat gre za bratsko poliandrijo, imenujemo jo tudi himalajska, saj se tamkajšnji prebivalci za tovrsten odnos odločijo predvsem zaradi pomanjkanja zemlje, večinoma pa se pojavlja v poljedelskih družbah. Bratje si tako delijo isto ženo, da zemlja ostane v družini in je ni treba deliti med brati in njihovimi družinami.

Golo čaščenje boginje ljubezni

Tisti, ki boste obiskali Haiti in si ogledali slapove v Saut d'Eauju, ste lahko priča prav posebnemu obredu. Vsako leto se v juniju  tam zbere skupina ljudi, ki častijo boginjo ljubezni. Vudu svečeniki goli poplesavajo in izvajajo nenavadne gibe, se goli okopajo v blatu in krvi živali, ki jih žrtvujejo posebej v ta namen. Resda ob pogledu na te prizore marsikdo pomisli na dogajanje v pornofilmih, a v resnici ni tako.

Seks
Seks FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306