Moskisvet.com
moški z dvema ženskama

Elin blog

MOŠKE RAZVADE ali zakaj življenje ni fer

Ela
02. 04. 2014 09.52
6

Če bi moški imeli celulit, bi ga že zdavnaj naredili modernega. Me, ponižne ženske, pa imamo doma celo orožarno pesticidov proti pomarančni koži. Zjutraj se mažemo s kremami, ki razjedajo še lak na nohtih, popoldne se klestimo s sirkovimi vejami, zvečer pa se zavijamo v mrtev islandski mah in kot mumije spimo zavite v kilometre folije.

Vse za tistih ušivih 10 dni v Poreču.

Nov del serije Mamin dan si lahko ogledate nocoj ob 21.15 na POP TV in kadarkoli na VOYO, kjer imate na voljo ekskluziven 1-tedenski predogled!

Že od prvega januarja obsedeno hujšamo, da nas ne bi Greenpeace sredi Plave lagune vlekel iz morja, moški pa se pred televizijo bašejo s čokoladnimi piškoti. Po čokoladi jim koža sladko diši in trebuh se jim nikoli ne zlije čez pas.

Čeprav je zadnjič Miha stal sredi spalnice in se zabodeno gledal v popek. Majica, ki jo je lani še mirno imel oblečeno za na skvoš, mu je segala visoko nad pas. Še dobro, da ga Bor ni videl, saj je že nekaj tednov prepričan, da je njegov oče gej. Kar sicer ni narobe, samo jaz izpadem nategnjena, ker imam z njim 3 otroke ...

Naj se vrnem k mojemu možu v majici aerobičarke iz šestdesetih let.

Zaprepadeno je stal tam kot lipov bog in spodnja ustnica se mu je rahlo tresla:
»Kako ti to pereš?«
»Jaz kako to perem? Tako , kot piše v navodilih! Ženske nismo kot moški, ki vse perete na 40!«
» Še lani mi je bila ta majica prav, a poglej me zdaj!«
» Poslušaj, majica se je skrajšala, ker si čez vikend delal sklece in imaš zdaj ful mišičaste roke! Material ne nastane iz nič in ne izgine v nič!«
»Ela, to velja za energijo.«
»Ja, sej, ful energije si vložil v sklece in ti je majica zdaj premajhna! Ali pa so ponoči prišli palčki in vso garderobo zožili. Z mojimi kavbojkami vred!«
» Ne, Ela, tebi niso palčki zožili kavbojk, tebi je rit pač zrasla.«

Toliko o prijaznem možu, ki sem mu rodila 3 otroke.

vodovodar
vodovodar FOTO: iStockphoto

Prav tako mi ni jasna moška obsedenost z njihovim orodjem.
Predvsem z vrtalniki. Pa s tem mislim vrtalnike, ki vrtajo luknje v stene. Mogoče jih imajo zato tako radi, ker jih spominjajo na biološko vrsto orodja, s katerim tako radi vrtajo. Nimam pojma. Ampak ni šans, da bi v naši hiši vrtal luknje kdo drug kot Miha. Ko sem predlagala, da bi nam novo ogledalo obesil sosed, ki vse dela na vaservago, je bil prav pošteno užaljen.

Lahko še tako renčim in sitnarim, ne pomaga.

Na začetku se mi je njegovo vihtenje orodja zdelo sila seksi. Odkar pa smo namesto žeblja v steni dobili novo okno v kopalnico, sem postala rahlo skeptična glede njegovih ročnih spretnosti. Ne razumem, kako mu rata namesto male luknjice skopati cel rov.

Pravzaprav bi lahko bil Miha odličen bančni ropar. Enkrat kresne po žeblju in že je luknja v steni. Tudi brije se zelo nerad. Ne razumem, kako vedno pozabi na kocine na goltancu.

Če bi se jaz brila tako kot on, bi me poleti komot lahko označili za dvonogo podvrsto zebre.

Ali pokončnega progastega dihurja.

Ki ima na hodniku za ogledalom skrit zasilni izhod iz kopalnice.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470