Moskisvet.com
uChek

Tehnologija

Za zdravje si ’polulajte’ telefon

A.M.
11. 06. 2013 09.10
0

Uporaba pametnih mobilnih telefonov ne pozna več omejitev. Če so do sedaj napovedovali vreme in spremljali ’plodne’ dni, bodo sedaj postali vaš elektronski zdravnik.

uChek
uChek FOTO: Arhiv proizvajalca
V Indiji so razvili aplikacijo, ki s pomočjo analize vašega urina predvidi, kakšne bolezni in težave vas pestijo oz. vas ogrožajo v prihodnje.

Podjetje Biosense je na konferenci v Los Angelesu predstavilo svojo aplikacijo ’uChek’. Pametne naprave opremljene s takšno aplikacijo, bodo nadomestile drage in nerodne naprave, ki analizirajo barvo lističev, s katerimi v laboratorijih analizirajo urin. Aplikacija s pomočjo kamere posname barvni spekter lističa in ga primerja z barvnimi shemami. Na podlagi rezultatov zazna raven glukoze, proteinov, nitratov in ostalih kemikalij in diagnosticira 25 različnih obolenj.

V primerjavi z zapletenimi aktualnimi napravami, ki niso mobilne in dosegajo cene do 8.000 evrov, stane ’urinska’ aplikacija dostopnih 16 evrov, z njo lahko rokuje vsak, v kompletu pa so tudi lističi za analizo urina. V bodoče se gotovo obeta še različica za delodajalce in policijo, s katero bodo v urinu preverjali prisotnost nedovoljenih substanc.
uChek
uChek FOTO: Arhiv proizvajalca


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497