Moskisvet.com
Dreamliner 787 - 2

Tehnologija

Vreče krompirja za boljši sprejem Wi-Fi

A.M.
24. 12. 2012 08.23
0

Brezžična omrežja osvajajo tudi zračni prostor. Nekateri letalski ponudniki svojim potnikom že ponujajo sladkosti spletnega brskanja v zraku, težave pa povzroča sprejem signala. Boeing ima rešitev.

Dreamliner 787 - 11
Dreamliner 787 - 11 FOTO: Reuters

Potniki, ki so že potovali z letali, ki so opremljena z oddajniki Wi-Fi, so med poletom nemalokrat izkusili nestalen signal. Medtem ko so sami komaj osvežili kakšno spletno stran, je potnik na sosednjem sedežu brez težav predvajal videoposnetke s spleta. Izkazalo se je, da sistem še zdaleč ni tako preizkušen, kot bi moral biti, stvari pa je v roke vzel Boeing.

V nadaljnjih testih brezžičnih omrežij so preizkušali vpliv posameznih letalskih sklopov na moč omrežja Wi-Fi. Medtem ko so brez težav preizkušali vplive motorjev, radarskih, navigacijskih, komunikacijskih in elektronskih sistemov, so imeli kar nekaj težav s potniki. Da bi preizkusili vpliv človeških teles na brezžični signal, so morali letalo napolniti s potniki. Inženirji so tako več ur sedeli v letalu in "ovirali" signal. Ker inženirska ura ni poceni, so pri Boeingu našli cenejšo možnost. Testne subjekte, ki ne potrebujejo odmorov za wc, malico in ne zahtevajo nadur, so našli v vrečah krompirja. S pomočjo ubogljivih krompirjastih "potnikov" so inženirji močno izboljšali sprejem brezžičnega signala v novem modelu letala 787.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376