Moskisvet.com
Aquatop zaslon - 3

Tehnologija

Vaša kopalna kad je lahko največji zaslon na dotik

A.M.
08. 08. 2013 07.42
1

Se vam zdi vaš tablični računalnik premajhen? Ali pa ne morete brez njega niti med sproščujočim namakanjem v kadi? Uporabite ’AquaTop’!

Aquatop zaslon - 1
Aquatop zaslon - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca

AquaTop je najnovejši japonski izum, ki lahko vsako vodno površino spremeni v interaktivni zaslon na dotik. Stvar je še v fazi razvoja, videti pa je na moč zabavna in uporabna.

Sestavljajo jo 3D kamera priljubljene igralne konzole, ki zaznava gibanje, barvni projektor in serija vodoodpornih zvočnikov. Snovalci zagotavljajo, da je uporaba na moč intuitivna, saj posnema človekove naravne gibe. Za izbris datotek jih z roko preprosto ’utopite’ pod vodno gladino, vsebine premaknete tako, da jih ’preluknjate’ s prstom in potegnete na želeno mesto ali pa jih preprosto zajamete z obema rokama.

Z AquaTop ’zaslonom’ bo med mokrimi razvajanji moč uživati v filmih, glasbi, elektronski pošti in interaktivnih igrah. Uporaba je bojda tako preprosta, da ga bodo lahko uporabljali tudi otroci in celo nekateri primati.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470