Moskisvet.com
Smartwatch

Tehnologija

Takole bomo klepetali!

N.J.
19. 08. 2014 08.14
2

Klepet v takšni obliki, kot ga poznamo, bodisi preko telefona, bodisi preko računalnika, tablic itd., se z dlani seli na zapestje. V prihodnje naj bi namreč klepetali kar s pomočjo pametne ure!

Smartwatch
Smartwatch FOTO:

Kot pišejo tuji mediji, naj bi namesto pametnih naprav imeli le uro na roki, tipkovnico pa naj bi nadomestil glas. Idejni vodja projekta naj bi bil – kdo drug kot Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, brez katerega si dandanes skorajda ne predstavljamo več življenja. Zuckerberg naj bi popularne aplikacije za izmenjavo sporočil, kot sta Messenger in Whatsapp, prilagodil tako, da bi bile kompatibilne s sistemom Android Wear, ki ga uporabljajo pri Googlu za pametne ure in in druge prenosne naprave. Na urah se je najprej pojavil Messenger, ki ga Facebook potiska v ospredje tako na telefonih kot tablicah. Aplikacija, ki ima mesečno okoli 200 milijonov uporabnikov, naj bi bila kmalu edini način izmenjavanja sporočil preko socialnih omrežij na mobilnih napravah.

Tudi pri Whatsapp naj bi se bilo mogoče pogovarjati v prihodnje le preko Messengerja. Zadnja verzija naj bi bila kompatibilna z Android Wear sistemom in naj bi jo lahko uporabljal vsak, ki ima uro s tem sistemom. Aplikacija naj bi delovala tako, da bi lahko prebrali sporočila, izpisana na ekranu ure, pisanje sporočil pa bi potekalo tako, da se besedilo zapisuje na podlagi prepoznave glasu. Glede prihoda Facebooka v svet pametnih ur še ni znano veliko podrobnosti, se pa trend razvoja klepetalnic s prenosnih naprav premika na pametne ure. Med podjetji, ki razvoj usmerjajo v pametne ure, je tudi Apple, ki v kratkem na tržišče pošilja iWatch. V tem pogledu bi Zuckerbergov razvoj priljubljenih aplikacij za 'smartwatch' pomenil pomemben korak v razvoju tovrstnih aplikacij, hkrati pa bi imel uporabnik večjo izbiro na trgu.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479