Moskisvet.com
Darth Vader

Tehnologija

Osvojite jo z galaktičnimi ročnimi spretnostmi

A.M.
12. 06. 2013 09.16
1

Tudi zloglasni princ teme z žametnim glasom, potrebuje oblačila in njegovi modni kreator jih gotovo plete s pomočjo ’vesoljskih’ pletilk.

Vsi poznamo ’laserski meč’. Poldrugi meter dolgo lasersko rezilo je ročno izdelano, usmerjeni laserski žarek pa nadzoruje s pomočjo posebnega dragega kamna. Obstajajo štiri oblike: klasično rezilo, ukrivljeno, dvojni meč in drog. Jediji uporabljajo meče modrem in zelenem odtenku, ’hudobci’ pa v rdečem odtenku.

Medtem, ko laserski meči obstajajo le na filmskih platnih, pa so laserske pletilke povsem resnične in si jih lahko izdelate sami. Potrebujete dve približno 20 cm dolgi prozorno plastični paličici, LED obesek za ključe z diodama v rdeči in zeleni barvi, nekaj osnovnih elektronskih komponent, drobni material in orodje. Slikovna navodila za izdelavo se nahajajo tukaj.

In zakaj bi potrebovali ’laserske’ pletilke? Da vas pozimi ne bo zeblo v ušesa, da boste vi ali vaša stara mama lahko ’štrikali’ tudi ob temačnih zimskih večerih, da boste v vašem društvu ročnih spretnosti izpadli ’kul’, pa še gospodični na zgornji fotografiji boste lahko spletli plašček, da je ne bo zeblo.

Darth Vader
Darth Vader FOTO: Reuters


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497