Moskisvet.com
Steve Jobs

Tehnologija

''Steve Jobs se je celo pripravljal na jedrski spopad z Googlom''

M.J.
10. 04. 2012 11.00
9

Larry Page je dejal, da Steve Jobs ni imel nič proti operacijskemu sistemu Android, temveč je s svojimi izjavami želel le motivirati svoje zaposlene.

Edina uradna biografija o Stevu Jobsu, tista, ki jo je napisal Walter Isaacson, je odkrila polno podrobnosti iz življenja Applovega vizionarja. Med drugim tudi njegovo sovraštvo do Androida, za katerega je domneval, da bazira na tehnologiji, katero je Google ukradel Applu.

Tako naj bi v pogovoru z Isaacsonom Jobs dejal, da se bo poslužil vseh možnih sredstev in potrošil vsak dolar v banki, da bi preprečil to krivico. Dodaj naj bi celo, da je pripravljen iti v jedrski spopad z Googlom, da bi s tem popolnoma uničil Android. Z obzirom na vsa dogajanja okoli Appla in Androida ter številne tožbe, katere je Apple sprožil proti konkurenčnim podjetjem (domnevno zaradi kršenja njihovih patentov), ni nihče posumil, da si Jobs ne bi resnično prizadeval uničiti Androida in konkurence.

Jobs mož vizij
Jobs mož vizij FOTO:

No, eden izmed ustanoviteljev podjetja Google Larry Page misli drugače. V nedavnem intervjuju za Bloomberg je dejal, da je bila zgodba okoli Androida samo Jobsova 'predstava za javnost' in način, s katerim je motiviral zaposlene v svojem podjetju. Page je tudi dejal, kako v številnih drugih podjetjih razmišljajo podobno in kako pomembno je imeti mogočnega konkurenta, s katerim tekmuješ na tržišču. To naj bi bila namreč odlična motivacija za zaposlene, da delajo še bolje in ne zaspijo na starih lovorikah.
Page pa ne razmišlja na tak način, temveč verjame, da morajo podjetja imeti višje cilje in se ne obremenjevati s konkurenco, temveč iskati rešitve, s katerimi bi svoje izdelke še izboljšale. V svojem nedavnem intervjuju je tudi spregovoril v svojem srečanju z Jobsom, katerega je zahteval prav Jobs in to takrat, ko je bil že zelo bolan. Dejal naj mu bi, da mu je bilo v čast preživeti nekaj časa z njim. Page ni želel razkriti o čem sta se pogovarjala, temveč je le dejal, da sta se prijetno pogovarjala.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414