Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Tehnologija

So to zares deli novega iPhona?

S.R.
31. 05. 2012 12.18
2

Pa smo spet pri domnevnih prototipih novega iPhona, ki ga bomo dobili junija ali verjetneje oktobra. Javnost že kar nekaj časa ugiba tako o strojni opremi kot o videzu novega jabolčnega telefona, spletna stran "9to5mac" pa se je sedaj očitno dokopala do ohišij novega telefona.

Ugibanj o novem iPhonu ni ne konca ne kraja, a zaradi pregovorne Applove skrivnostnosti za zdaj z gotovostjo ne moremo trditi ničesar. Glede na to, da je Applov generalni direktor Tim Cook, ki je nasledil legendarnega Steva Jobsa, povedal, da je prav prikrivanje informacij ključno za njihov nadaljnji uspeh, se položaj v prihodnosti zagotovo ne bo kaj dosti izboljšal. Kot omenjeno pa se je spletna stran 9to5mac, ki se ukvarja z vsemi "jabolčnimi" zadevami, očitno dokopala do hrbtnih pokrovov za novi iPhone. Prejeli so namreč celo serijo fotografij, na katerih sta pokrova za beli in črni iPhone. Kot je razvidno po slikah, je velika večina pokrova izdelana iz kovine, na zgornjem in spodnjem robu pa je ozek pas črne oziroma bele barve. Tovrstna kovina se pojavlja na vseh fotografijah, tako da smo lahko precej gotovi, da bo novi iPhone precej trpežen.
Na preostalih fotografijah, ki razkrivajo notranjost pokrova, je videti tudi, da bo antena očitno kar zlita s pokrovom, kar je najverjetneje Applov poskus ustvarjanja čim bolj enotnih (t. i. "unibody" struktura) in preprostih zgradb ohišja. Tovrstna enotna ohišja je Apple v svojih prenosnikih začel uporabljati že leta 2008, saj so na ta način lahko ustvarili precej tanjša in lažja, a še vedno zelo močna ohišja.

Ker bo imel Apple vse zunanje elemente sedaj v enem kosu, bo v notranjosti ostalo več prostora za močnejšo strojno opremo. To je še posebej pomembno tudi za baterijo, ki bo morala biti zaradi podpore omrežju LTE (Long Term Evolution) in s tem energijsko potratne antene malce večja. S fotografij pa lahko razberemo tudi nekaj drugih značilnosti novega "jabolčnega telefona". Manjši vhod za priključitev na različne "docke", o katerem se je šušljalo že dlje časa, je tako prisoten, vtič za slušalke so premaknili na spodnji del naprave, malce drugačne pa so tudi rešetke zvočnikov. Med kamero in LED-bliskavico je sedaj še ena odprtina, ki bi lahko bila tudi dodatni mikrofon za še boljši zajem zvoka med snemanjem.
Vsekakor bo šlo v običajnem Applovem slogu zagotovo za še eno revolucionarno napravo, s katero se je ne nazadnje vse do svoje smrti intenzivno ukvarjal Steve Jobs (v razvoj iPhona 4S ni bil kaj dosti vpleten). Kakšen natanko pa bo novi telefon, bo znano najpozneje v začetku oktobra (na junijski konferenci WWDC naj bi predstavili nove prenosnike), ko Apple že tradicionalno predstavlja nove produkte.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417