Moskisvet.com
Nikonov dan fotografije

Tehnologija

Slovenski praznik ’enookih’

Aleš Majerič
04. 12. 2012 14.00
0

Pred dnevi se je v slovenski prestolnici odvijal praznik slovenskih fotografov – Nikonov dan fotografije.

Arne Hodalič
Arne Hodalič FOTO: Arhiv proizvajalca

Prireditev se je odvijala v tematskem okolju studia Viba film, ljubitelji fotografije pa so lahko na lastno ’oko’ okusili vse najnovejše optične dobrote.

Največjega tovrstnega dogodka v Sloveniji se je udeležilo 1.300 profesionalnih in ljubiteljskih fotografov. Že tradicionalna prireditev je potekala pod sloganom ’HOT&COOL’ (vroče in hladno), zaznamovale pa so jo sveže tehnološke novosti in zanimiva predavanja, vse skupaj pa so začinili s kančkom zimske idile.

Obiskovalci so lahko s pomočjo profesionalnih scen in fotomodelov preizkusili najnovejšo fotografsko opremo, digitalne fotoaparate, objektive, bliskavice in drugo dodatno opremo. Podrobneje so lahko spoznali svet DSLR videa in video produkcije, od priprav, osnove in dodatne opreme do snemanja in montaže, o Nikonovih proizvodih pa so jih podučili domači strokovnjaki.

Udeleženci so lahko brezplačno očistili fotografsko opremo in se sprehodili po sejmu fotografske opreme, svetovno priznani fotografi Florian Schulz, Marcel Lämmerhirt in Arne Hodalič pa so številne poslušalce popeljali v skrivnostni svet akcijske fotografije v snegu in ledu, Arktike in soli.

Nikonov dan fotografije
Nikonov dan fotografije FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414