Moskisvet.com
BlackBerry 10

Tehnologija

’Robida’ znova na konju?

A.M.
04. 04. 2013 08.22
0

Kot kažejo četrtletni poslovni rezultati, je BlackBerry z novimi telefoni na pravi poti. Podjetje je po dolgem času zabeležilo dobiček.

Pri BlackBerryju so v prvem letošnjem četrtletju prodali milijon novih pametnih telefonov Z10. Začetek prodaje novega modela in operacijske platforme je nadvse spodbuden, podjetje pa je prvič po dolgem času zabeležilo dobiček. Strokovnjaki vseeno opozarjajo, da ena lastovka še ne prinese pomladi.

’’Naslednji kvartal bo postregel z boljšo osnovo za določanje dolgoročne usode podjetja. V tem času bodo ponujali obstoječi model, lansirali model Q10. Začetek prodaje v ZDA in povečani izdatki za marketing pa bodo ponudili veliko boljšo osnovo za ocenjevanje prihodnjih rezultatov.’’ je povedal analitik Jan Dawson. Enakega mnenja je predsednik družbe Thorsten Heins, ki zatrjuje, da bosta za določanje prihodnjih kazalcev potrebna dva polna kvartala. Kar povzroča največ sivih las, je izguba uporabnikov. Pri BlackBerryju so v preteklem kvartalu zabeležili trimilijonski upad uporabnikov njihovih telefonov in storitev, kar predstavlja 4 odstotke. Kar 45 odstotkov lastnikov BlackBerryja Z10 je novih uporabnikov, ki so na ’robido’ presedlali od drugih proizvajalcev.

BlackBerry polaga velike upe v prihajajoči model Q10.
BlackBerry polaga velike upe v prihajajoči model Q10. FOTO: Arhiv proizvajalca


Nekoliko težav jim povzroča tudi prilagajanje nove platforme za poslovne uporabnike ’BlackBerry Enterprise Server 10’. V prihodnjih mesecih bodo za 50 odstotkov povečali oglaševalski proračun, rezultate pa si obetajo tudi iz naslova reklamnih kampanj pogodbenih ponudnikov mobilne telefonije. ''Poslovanje z dobičkom je le del širše slike, ki jo želimo doseči,'' je še povedal Heins.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376