Moskisvet.com
Stabilizator

Tehnologija

Pripomoček, ki bo spremenil svet filma

A.M.
03. 06. 2013 07.59
5

Se filmski industriji obeta revolucija, ki bo znatno pocenila in spremenila snemanje filmov. Si bo v prihodnje lahko skoraj vsak privoščil ’hollywoodsko’ produkcijo?

Iz podjetja Freefly prihaja posebno stabilizacijsko stojalo za filmske kamere. Revolucionarni triosni stabilizator 'Mövi' s pomočjo vgrajenega žiroskopa omogoča posnetke, ki so bili v preteklosti mogoči le z zapletenimi filmskimi pripomočki.

Univerzalno stojalo je izjemno kompaktno in lahko, omogoča popolnoma prosto gibanje, kamero pa je moč upravljati tudi z brezžičnim sistemom. Zanj zahtevajo 12.000 evrov, kar je za povprečnega filmskega navdušenca še vedno veliko, za povprečno video produkcijo pa že dosegljivo, saj odpadejo skoraj vsakršni stroški za najem drage snemalne opreme. V pripravi je tudi enostavnejša različica, ki bo na voljo za polovično ceno. Česa vsega je res zmožno takšno stojalo, si oglejte v demonstracijskem posnetku.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479