Moskisvet.com
Office 2013

Tehnologija

Prihajajo novi Office 2013

U.K.
17. 07. 2012 14.37
0

Steve Balmer je pred kratkim v San Franciscu predstavil najnovejši pisarniški paket Office 2013, ki ima kar nekaj presenečenj.

Prvo in glavno presenečenje je vsekakor dejstvo, da Office 2013 v bistvu ni narejeno posebej za Windows 8, saj nima drugačnega vmesnika tako kot Windows 8. Imel bo vmesnik Metro, a v precej blažji obliki, kar pa pravzaprav ima smisel, saj so testi pokazali, da so ljudje pač navajeni na stare ikone.

Na prvi pogled izgleda paket 2013 zelo eleganten, poleg tega imajo posamezni programi v paketu tudi nove lastnosti, ki bodo uporabnikom prišle zelo prav. Predvsem je zanimiva povezava z mobilnimi napravami in storitvami v oblaku. Ta je povezana s spletnim pomnilnikom SkyDrive. Office bo namreč shranjeval (v osnovni nastavitvi) dokumente v spletni pomnilnik, ne na lokalni disk, torej bodo podatki takoj na voljo tudi na drugih napravah. Office 2013 vsebujejo poseben gumb, ki z aktivacijo napravi Office 2013 prijazne zaslonom na dotik.

Posebne novitete:

Word
Novi word bo končno odpiral PDF-dokumente kot Wordove, se pravi, da se jih bo dalo urejati bolj ali manj kot Wordove dokumente.

Outlook Express
Outlook je ostal skoraj enak prejšnji verziji. Dodan je meni Peeks, kjer lahko vidimo tudi podatke od pošiljatelja in tako naprej. Outlook ima še bolj integrirana družbena omrežja kot prejšnja verzija.

Powerpoint
Omogoča skiciranje na zaslon, seveda pri tabličnih računalnikih.

Excell
Novi Excell naj bi dal poenostavitev in predvsem boljšo poslovno analitiko. Vsebuje Recommended PivotTable, ki ponudi dodatne poslovne prikaze, glede na podatke v tabelah. Ima tudi Timeline Slicer, ki razreže podatke na časovna obdobja in hitro izdelavo poročila z Quick Analysis.

Novi Office 2013 so precej povezani z družbenimi omrežji. Fotografije bomo lahko v dokument vrgli naravnost iz Facebooka, povezava naj bi bila tudi močna z Yammerjem, kar ni nič presenetljivega, saj je padel v Microsoftovo okrilje.

Cena zaenkrat še ni znano, prav tako pri podjetju molčijo o različicah. Govori se, da bomo potrebovali 3,5 GB prostora na disku, 1 GHz procesor, grafično kartico s podporo DirectX 10 in 1 do 2 GB RAM. Delal naj bi tako v Windows 7 kot 8. Na prodajne police naj bi prišli nekje proti koncu letošnjega ali v začetku prihodnjega leta.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394