Moskisvet.com
Zračna blazina za mobilni telefon

Tehnologija

Prihaja varnostna blazina za pametne telefone

A.M.
13. 12. 2012 08.44
0

Vam vaš pametni telefon nenehno pada na tla? Z novo varnostno blazino za pametne telefone bo vaš dragoceni elektronski ljubljenček varen pred poškodbami.

Podjetje Amazon je pred kratkim patentiralo izum, ki bo varoval pametne mobilne telefone in tablice. Priprava s pomočjo senzorjev, ki jih premore vsak pametni telefon, zaznava, kaj se z mobilnim telefonom dogaja. Če zazna nenadne pospeške, v delčku sekunde aktivira šobe s stisnjenim zrakom, ki napihnejo zračno blazinico in ublažijo padec. Šobe s stisnjenim zrakom obenem usmerijo napravo tako, da zadane tla v optimalnem položaju.

Raziskava ameriških zavarovalnic je pokazala, da vsak tretji uporabnik izgubi ali poškoduje svoj mobilni telefon v prvem letu uporabe. Več kot polovico mobilnih telefonov uporabniki poškodujejo v svojem stanovanju – od tega 21 % v kuhinji, 18 % v dnevni sobi in 16 % v kopalnici. Zgolj v ZDA uporabniki letno izgubijo in poškodujejo 60 milijonov pametnih telefonov, za to se zdi zračna blazina smiseln patent.

Če bo izum v prihodnosti dejansko ščitil elektronske naprave, je odvisno od velikosti in cene priprave, za zdaj pa sta najboljša zaščita pred ’smrtonosnimi’ padci zaščitni ovitek in ustrezna oblika zavarovanja, ki je na voljo tudi v Sloveniji.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 403