Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Tehnologija

Prihaja Facebookov pametni telefon

U.K.
29. 05. 2012 11.18
3

Iz Facebookovega tabora so prišle novice, o katerih se je sicer že nekaj časa šušljalo, a le potihoma. Facebook naj bi se do konca leta podal v vode mobilne telefonije.

Tako naj bi pri Facebooku že nekje do začetka prihodnjega leta dali v prodajo pametni telefon, tako vsaj poročajo pri časniku New York Times. Pri Facebooku naj bi namreč že zaposlilo več nekdanjih Applovih inženirjev, ki so sodelovali pri nastanku iPhona.

Že leta 2010 so na plan prišle govorice, da pri družbenem gigantu razvijajo programsko opremo za telefon, pri tem pa naj bi se tudi povezali z neznanim partnerjem, ki bo izdelal strojno opremo. Telefon naj bi imel delovno ime Buffy in naj bi deloval na predelani različici Androida, ki bo vsebovala integracijo Facebooka.

Vendar pri podjetju ne dajejo nikakršnih podrobnejših komentarjev. Dejali so le, da delajo na celotnem področju mobilne industrije, tako z operaterji kot proizvajalci strojne in programske opreme.

In ta poteza Facebooka je pravzaprav kar logična, saj bi drugače postal Facebook na mobilnih napravah samo še ena aplikacija, česar si pri podjetju gotovo ne želijo. Po drugi strani pa mnogi verjamejo, da je to napaka, saj dejansko ni pravega povpraševanja po Facebookovem telefonu. Verjamejo, da bi bilo pametneje, če bi se Facebook povezal s proizvajalci in se integriral v vse mobilne platforme.Oglejte si še nove čipe, ki bodo iz telefonov naredili prave zmogljive osebne računalnike!

 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414