Moskisvet.com
Intel Edison mini računalnik

Tehnologija

Miniaturni račualnik v velikosti znamke!

STA, N.J.
23. 09. 2014 08.06
1

Največji proizvajalec računalniških čipov na svetu Intel je najavil dostopnost miniaturnega računalnika velikosti poštne znamke. Poimenovali so ga Intel Edison, namenjen pa je predvsem razvijalcem novih izdelkov in inovacij.

Intel Edison mini računalnik
Intel Edison mini računalnik FOTO: Arhiv proizvajalca

"Platforma je zasnovana za hitre inovacije in razvoj izdelkov, ciljne skupine pa so izumitelji, podjetniki in razvijalci izdelkov široke potrošnje. Platforma poenostavlja razvojni proces, poveča trajnost ter dodatno znižuje stroške," so v okviru svoje letošnje konference za razvijalce Intel Developer Forum sporočili iz Intela.

V osnovi gre za napravo, po velikosti podobni pomnilniški kartici, ki s tehnologijo Edison in vgrajeno brezžično povezavo zmogljivosti osebnega računalnika prinaša tudi v majhne naprave, kot so miniaturni osebni računalniki in različne nosljive naprave. Nastajajo že različni prototipi, ki uporabljajo miniaturni računalnik Edison, vključno z interaktivnim tridimenzionalno natisnjenim oblačilom in Braillovim tiskalnikom.

Intel je okviru omenjenega foruma, ki se ga v teh dneh v San Franciscu udeležuje 4500 udeležencev z vsega sveta, najavil tudi program referenčne zasnove za mobilni operacijski sistem Android, predstavil je tudi podrobnosti programa Analytics for Wearables, ki naj bi pospešil razvoj naprav, ki jih uporabniki nosijo na telesu.

Intel je sporočil, da je prvič splošno dostopen tudi modem Intel XMM 7260, ki je trenutno na voljo v pametnem telefonu Samsung Galaxy Alpha v Evropi in na drugih regionalnih trgih. Modema Intel XMM 7260 in Intel XMM 7262 podpirata hitrosti prenosa podatkov do 300 Mb/s.

Razvijalci so si lahko ogledali tudi procesor Intel Core naslednje generacije, izdelan s 14-nanometrsko tehnologijo, ki bo na voljo leta 2015.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492