Moskisvet.com
Xbox One

Tehnologija

Praznik za ljubitelje igralnih konzol

A.M.
23. 05. 2013 08.24
2

Z novo Microsofovo igralno konzolo Xbox One, prihaja nova generacija sistema za prostoročno upravljanje, katerega zmogljivosti mejijo na znanstveno fantastiko.

Na nedavni predstavitvi na sedežu podjetja Microsoft v Redmondu, so predstavili delovanje izboljšanega sistema Kinect, ki je namenjen najnovejši igralni konzoli Xbox One. Zmožnosti novega prostoročnega sistema so res izjemne, branili pa se jih ne bi niti na vesoljski križarki Enterprise.

Xbox One - 1
Xbox One - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca
Kot prvo novi Kinect ponuja trikrat bolj občutljivo zaznavanje globine in 60 ° širši kot zajema slike. Lastnosti omogočata podrobno zaznavanje obraznih potez, teksture oblačil, obliko telesa in omogočata istočasno zaznavanje šestih igralcev. Zahvaljujoč infrardeči kameri zazna mimiko in telesne gibe zazna tudi v popolni temi, glasovne ukaze posameznih igralcev pa izlušči iz še tako huronskega okoliškega trušča. Poleg tega zgolj s pomočjo kamer zazna podrobno premikanje vašega okostja in mišične strukture, na podlagi teh podatkov pa vam v pravem času prikazuje obremenitve vaših okončin in srčni utrip! Povedano po domače – novi Kinect bo razbral ali bi vaš udarec nasprotnika zgolj ’pobožal’ ali pa bi ga dejansko ’položil’.

Sistem bo na podlagi obrazne mimike zaznal razpoloženje igralcev, na podlagi tega, ali gledajo v ekran ali ne, upošteval njihove ukaze. Samodejno bo zaznal stare ’znance’ in gostujoče uporabnike ter odstrl popolnoma nove dimenzije igranja računalniških iger. Novi Kinect bo na voljo z novo igralno konzolo Xbox One, ki bo kupcem na voljo konec letošnjega leta.
Xbox One - 4
Xbox One - 4 FOTO: Arhiv proizvajalca


Novo konzolo bo poganjal osemjedrni AMD-jev procesor z 8 GB DDR3 delovnega spomina in 500 GB trdega diska. Ponujala bo USB 3.0 in HDMI priklop, Wi-Fi povezljivost in Blu-ray pogon. Cena za osnovni paket naj bi se gibala okrog 230 evrov, kar se sliši več kot ugodno.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470