Moskisvet.com
Apple iWatch

Tehnologija

Pozabite na telefon, prihodnost je v ročnih urah

A.M.
14. 02. 2013 08.27
27

Pri mobilnem ’jabolku’ vse več pozornosti posvečajo revolucionarnim ročnim uram. Te naj bi v prihodnosti popolnoma nadomestile mobilne telefone.

Apple iWatch
Apple iWatch FOTO: Arhiv proizvajalca
Pojavljajo se govorice, da naj bi se kar 100 Applovih oblikovalcev posvečalo ročni uri, ki bo omogočala vse, kar omogočajo sodobni mobilni telefoni. Američani se zavedajo, da jih azijski konkurenti prehitevajo na vseh področjih, zato razmišljajo o novih tržnih nišah.

Strokovnjaki in nekdanji sodelavci namigujejo, da projekt ’iUre’ ni več zgolj na stopnji razmišljanja, temveč konkretnega razvoj nove jabolčne priprave. ’’Kot vsi Applovi revolucionarni proizvodi, bo tudi vrednost ure ob lansiranju podcenjena, pozneje pa bo močno vplivala na naš življenjski slog in Applov uspeh,’’ je povedal svetovalec za tehnologijo Bruce Tognazzini.
Apple iWatch
Apple iWatch FOTO: Arhiv proizvajalca

Vodilni razvojniki sicer ne govorijo neposredno o ročni uri, temveč uporabljajo besedno zvezo ’nosljivi računalnik’. Revolucionarni ’gadget’ bo opremljen z zmogljivo baterijo, ki bo omogočala večdnevno delovanje, upravljanje z napravo bo potekalo glasovno in s pomočjo zaslona na dotik, sprva pa bo ponujala del funkcionalnosti, ki jih omogočajo pametni telefoni.

Samsung ura
Samsung ura FOTO: Arhiv proizvajalca
Zanimivo je, da o podobni napravi razmišljajo tudi pri Samsungu. Zmeraj glasnejše so govorice o 'Projektu J', ki bo luč sveta ugledal v letošnjem letu. Seveda gre za pametni telefon Galaxy S IV, ki pa naj bi ga spremljali še dve napravi. Pod razvojnim nazivom 'Mini Serrano' se skriva njegov manjši brat S IV mini, ime Active Fortius pa predstavlja novost, ki jo bo s pomočjo posebnega traku pritrditi na roko ali na kolo. Gre tudi v tem primeru za ročno uro oz. 'nosljivo napravo'? Korejci ostajajo skrivnostni.

Medtem ko se oba mobilna giganta ukvarjata s celostno rešitvijo 'ročne' telefonije, podobne ročne ure na tržišču že obstajajo. Seveda omogočajo zgolj povezljivost z mobilnim telefonom in so brez njega zgolj navadne ročne ure.
Samsung ura
Samsung ura FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376