Moskisvet.com
Android Wear

Tehnologija

Pametna ura: Google stopa korak pred Apple?

N.J.
27. 05. 2015 08.23
6

Pametne ure imajo na tržišču vse več konkurence in zdi se, da je Google pripravljen zapolniti vrzel med njihovimi napravami in Aplovimi pametnimi urami. Kot pišejo na spletni strani AndroidPolice, se betajo nadgradnje android sistema.

Applova pametna ura.
Applova pametna ura. FOTO:
Operacijski sistem android Wear naj bi podpiral ure z integriranimi zvočniki. Govornik na Apple Watch lahko prejema glasovna sporoila in se pogovarja s pomočjo ure, povezane na iPhone. Google naj bi šel korak dlje, saj naj bi podpiral tudi klice s pametne ure, brez povezave z mobilnim telefonom.

Novost naj bi uradno predstavili na konferenci še ta mesec, za zdaj pa gre sicer le za ugibanja. Neposredni klici bodo imogočeni s pametnimi urami z integrirano SIM kartico, kar dopušča klice brez pšovezave z mobilnikom. Takšno novost je sicer že predstavil Samsung pri Gear S, ki deluje z operacijskih sistemom Tizen v lasti južnokorejcev.

Android Wear
Android Wear FOTO:
Samsung Gear S
Samsung Gear S FOTO: Arhiv proizvajalca

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492