Moskisvet.com
Apple iWatch

Tehnologija

Pametna, bolj pametna, najbolj pametna!

N.J.
05. 02. 2014 09.06
8

Da se tehnologija razvija v ekološki in 'naravi prijazni' smeri, je dokaz tudi Applova pametna ura iWatch, ki se bo v prihodnosti polnila s pomočjo sončne energije in z gibanjem zapestja, poroča New York Times.

Apple iWatch
Apple iWatch FOTO: Arhiv proizvajalca
Kot piše New York Times, naj bi pri podjetju Apple iskali metode polnjena prenosnih naprav, ki bi izboljšale trajanje baterije in olajšale njeno polnjenje. Pametna ura iWatch, ki je 'zaslovela' kot naprava s slabo baterijo, naj bi se v prihodnosti tako polnila s pomočjo magnetne indukcije, sistemom podobnem tistemu, ki ga že uporablja Nokia.

Poleg tega jabolčni strokovnjaki preizkušajo tudi druge alternativne načine polnjenja baterije. Ena od metod je polnjenje s pomočjo sončne energije, čeprav ta metoda še dolgo ne bo realizirana, raziskujejo pa tudi metode polnjenja baterije z gibanjem zapestja. V medije je med drugim pricurljala tudi novica, da naj bi iWatch delala s pomočjo posebnih fitness senzorjev, ki predstavljajo del novega, zdravstveno orientiranega iOS8, katerega prihod lahko pričakujemo še letos.

Apple iWatch
Apple iWatch FOTO: Arhiv proizvajalca


 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492