Moskisvet.com
Ekološka kamera

Tehnologija

Okolju prijazna kamera

A.M.
13. 05. 2013 08.24
1

V ’zen’ duhu prijaznosti do okolja so japonski inženirji zasnovali kamero visoke ločljivosti, ki za svoje delovanje ne potrebuje konvencionalne energije.

SUN&CLOUD’ (sonce in oblak) kamera je prva na svetu, ki jo napaja električna energija, pridobljena s pomočjo vgrajenega dinama in sončnih celic. Okolju prijazen digitalni fotoaparat je malce bolj zajeten od običajnih naprav, kar se tiče funkcionalnosti, pa jim je popolnoma enakovreden. Polniti jo je moč s pomočjo posebnega vzvoda, vgrajenih sončnih celic in običajnega USB priklopa. Za popolno polnjenje baterij je potrebnih 12 ur sonca ali dobra ura priklopa na električno omrežje, 15 obratov vzvoda vgrajenega dinama pa omogoča zajem dveh fotografij.

Ekološka kamera
Ekološka kamera FOTO: Arhiv proizvajalca


Opremljena je s 3M-točkovnim tipalom, ki zajema slike velikosti 2.048 x 1.536 in videoposnetke velikosti 640 x 480 točk. ’Prebavlja’ SD spominske kartice do velikosti 16 GB, za posnetke v slabih svetlobnih razmerah pa je na voljo LED svetilka. Gumb za izostritev je mehanski, aparat pa ima tudi tri gumbe, ki jih je mogoče uporabljati kot ’bližnjico’ do najbolj priljubljenih funkcij. Za posebneža med fotoaparati je treba odšteti 150 evrov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479