Moskisvet.com
atrix hd - 2

Tehnologija

Nova Motorola se drži preverjenih smernic

S.R.
06. 07. 2012 15.41
1

Po kar nekaj izjemnih pametnih mobilnikih, ki bodo krojili letošnje in tudi prihodnja leta, je svoj nov adut predstavila tudi ameriška Motorola (Motorolo Mobility, ki se ukvarja z mobilnimi telefoni, je pred meseci kupil Google), skupaj z novim telefonom pa so predstavili tudi svojo lastno verzijo androida 4.0.

Motorola je bila kljub veliki povezanosti z Googlom eden zadnjih proizvajalcev, ki je za svoje obstoječe naprave pripravil nadgradnjo operacijskega sistema android 4.0. ICS. Google je vmes že predstavil naslednjo verzijo, vsi večji proizvajalci pa so svojo predelano verzijo androida 4.0. pripravili že pred meseci.

Atrix HD se drži oblikovalskih smernic modela RAZR.
Atrix HD se drži oblikovalskih smernic modela RAZR. FOTO: Arhiv proizvajalca

A čakanje se je očitno izplačalo, saj smo poleg androida 4.0., ki so ga pri Motoroli tokrat na veselje uporabnikov zelo lahkotno predelali, dobili tudi novega člana družine Atrix, ki tokrat sliši na ime Atrix HD. Izboljšani in večji Atrix, ki je oblikovalske smernice sicer dobil pri modelu Droid RAZR, se ponaša z zaslonom z diagonalo 11.4-centimetra (4.5 palcev), kot pove že ime, je ločljivost HD ''Colorboost'' zaslona 720x1.280 točk. Pod pokrovom se skriva dvojedrni procesor s frekvenco 1.5 GHz.
Zaenkrat še ni znano, kateri izmed ameriških ponudnikov bodo prvi dobili telefon in ali ga bomo lahko videli tudi v Evropi. Ve pa se, da bo na omrežju AT&T telefon podpiral prenos podatkov po standardih EDGE, HSPA+ in seveda LTE. Telefon bo imel nadalje baterijo z močjo 1780 mAh, na zadnji strani pa je nameščena kamera z osmimi megatočkami. Dvojedrnemu procesorju pomaga še en gigabajt RAM-a, medtem ko ima telefon 8 GB vgrajenega pomnilnika, s SD-kartico pa ga lahko razširimo še za 32 GB.
Navdih Motorole RAZR pa se najbolj vidi v obliki telefona in materialih. Tako kot RAZR je tudi novi Atrix HD izjemno tanek, saj v širino meri le 8,4 centimetra (RAZR pa 7,1 milimetra), zaslon je zaščiten z odličnim steklom Gorilla Glass, pokrovček na zadnji strani pa je, zopet tako kot pri RAZR-u, izdelan iz trpežnega kevlarja, kar pomeni, da bo tudi novi Atrix lahko preživel marsikakšen udarec. Telefon naj bi bil sicer združljiv tudi s posebnim dokom (istim modelom kot Atrix 2), s katerim Motorola telefone spremeni v prave malce prenosne računalnike.
Zaenkrat še ni znano, kdaj bo telefon na voljo in katere države ga bodo dobile. Poleg še enega kakovostnega telefona pa je morda še bolj pomembno to, da je Motorola v času, ko se že približujejo naprave z androidom 4.1, končno izdala telefon z androidom 4.0. ice cream sandwich. Vsekakor se Motorola zaveda, da je bil RAZR vsaj oblikovno korak v pravo smer, saj je tudi novi telefon na videz zelo podoben, po drugi strani pa je ameriški proizvajalec na veliko veselje mnogih uporabnikov prenehal s preobsežnimi predelavami androida in za verzijo 4.0 le malenkostno predrugačil in tako obdržal vse glavne prednosti ''sladolednega sendviča''.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376