Moskisvet.com
Popivanje

Tehnologija

Iščete družbo? Obstaja rešitev

N.J.
17. 02. 2016 08.08
1

Če morda še ne veste, obstaja aplikacija, ki vam pomaga pri sklepanju prijateljstev. Google je izdelal posebno aplikacijo 'Who's Down', ki je pravzaprav pripomoček za iskanje oseb, ki se nahajajo v vaši bližini in si želijo ven – na zabavo. Aplikacija je trenutno na voljo za uporabnike pametnih naprav z operacijskim sistemom iOs in Android, deluje pa zaenkrat zgolj na podlagi povabil. Preko te aplikacije pravzaprav ljudi obveščate, da ste na voljo za različne aktivnosti. Vsi, s katerimi ste povezani preko te aplikacije, se lahko pridružijo vam in greste skupaj tja, kamor želite vi, ali predlagajo katero drugo aktivnost.

Gre za domislico Googla, ki socialno omrežje povezuje z dejanskim življenjem. Aplikacija je zastonj in zaenkrat deluje na podlagi vabil, tako kot je na začetku deloval tudi Gmail. Ko enkrat potrdite vabilo, ste član omrežja. Ko označite, da greste na nek dogodek, to vidijo prijatelji in se vam lahko pridružijo. Aplikacija vključuje tudi skupinske pogovore za lažjo organizacijo.

V prvi vrsti je aplikacija namenjena najstnikom, pa tudi starejšim mladostnikom. Ob prijavi morate namreč vnesti vaš elektronski naslov in naziv šole, ki jo obiskujete. »Zaenkrat nismo naklonjeni deljenju tudi drugih podatkov,« so še dejali pri podjetju. Aplikacija je sicer podobna Applovi Find My Friends in Foursquare's Swarm aplikaciji, s to razliko, da ima uporabnik možnost točno povedati, kaj bi počel.

mobilni telefon - 1
mobilni telefon - 1 FOTO: Profimedia
V prihodnje načrtujejo nadgradnjo: aplikacijo želijo izdelati tako, da bi lahko obveščala prijatelje, kdaj nekdo zapusti določeno lokacijo oziroma nekam prispe, drugi bi lahko sledili njegovi poti.
Uporabnost aplikacije vidijo številni med drugim v tem, da bi zagotavljala staršem, da bi točno vedeli, kje je njihov otrok, s čimer bi se povečal občutek varnosti.

Težava je recimo v primerih, ko se nastavi sledenje osebi z željo nadzirana. V primeru, da aplikacijo uporabljata partnerja, ki se nato razideta, utegne priti do težav. Pri Googlu pravijo, da imajo rešitev: ponujajo možnost, da določeno osebo skrijete in tako ne vidite več objav te osebe.

mobilni telefon - 6
mobilni telefon - 6 FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497