Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Tehnologija

Najboljša igralna konzola vseh časov?

J.P.
26. 11. 2012 08.25
5

Microsoft se že nekaj časa ukvarja z novo serijo igralne konzole Xbox. Tokrat so na dan prišle prve neuradne informacije, ki že gradijo teorijo o najboljši igralni konzoli vseh časov.

Po prvih podatkih, naj bi se imenovala samo Xbox in ne Xbox 720 ali Windows Xbox 8. Naslednik ene najbolj prodajanih igralnih konzol zadnjega desetletja bo prinesla številne izboljšave. Za pogon bodo skrbeli procesorji s štirimi jedri z dodanimi jedri za logistiko podatkov. Poleg tega bo sistem dopolnjeval pomnilnik velikosti 8GB. Konzola bo predvajala boljšo grafično podobo in omogočala kakovostnejši zvok (3D).

Posodobljen bo tudi krmilni sistem Kinect 2, ki bo lahko prepoznal kar štiri osebe na enkrat. Njegovo prepoznavanje oseb bo osupljivo, saj bo lahko zaznal tudi izraze na obrazu ter izračunal uporabnikovo višino in kasneje tudi starost. Poleg boljše zmožnosti vizualnega prepoznavanja bo omogočal tudi stereo sliko, prepoznavanje glasovnih ukazov, samostojno strojno opremo in občutno boljšo RGB kamero. Posodobljeni Kinect 2 naj bi bil del serijske opreme najnovejše konzole, ki se bo cenovno gibala v območju med 200 in 300 evrov. Naj še omenimo, da bo za poganjanje igric skrbela optična enota Xboxa Blu-ray, konzola pa bo imela tudi zmožnost TV-vhodne in izhodne enote. Več o vročem novincu bo znano prihodnje leto, ko je za mesec junij načrtovana tudi uradna premiera.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417