Moskisvet.com
Zračna blazina za mobilni telefon

Tehnologija

Naj vam pade brez posledic

A.M.
08. 04. 2013 15.47
1

V največji gneči vam telefon zdrsne iz rok, trešči ob tla, se razleti na prafaktorje. Ko ga uspete sestaviti, razočarani ugotovite, da bo potrebno kupiti novega. Stvar preteklosti!

Zaščita telefona
Zaščita telefona FOTO: Arhiv proizvajalca

Proizvajalci telefonov mrzlično kupujejo patente za varovanje svojih izdelkov pred poškodbami ob padcu. Pri Applu so še posebej kreativni. Nedavno smo poročali o rešitvi v obliki zračne blazine, Američani pa so šli še korak dlje.

Prvi patent zajema mehanizem, ki bo s pomočjo tipal zaznal položaj in hitrost padanja telefona. Poseben mehanizem bi napravo usmeril tako, da bi padla na manj občutljive dele, kot so rob ali hrbtna stran in s tem zaščitil občutljivi zaslon. Usmerjanje bi nadzoroval majhen rezervoar s stisnjenim plinom, ki bi s pomočjo drobnih šob zavaroval najbolj občutljive dele telefona. Drugi način vsebuje posebno zračno blazino, ki bi upočasnila in ublažila padec. Tehnologija je v teoriji preprosta, v praksi pa se zdijo sikajoči in lebdeči pametni telefoni nepredstavljivi. Apple se pri tovrstni zaščiti ni omejil zgolj na telefone, pač pa so patente zakupili za celoten nabor svojih pametnih naprav.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400