Moskisvet.com
Spletne zmenkarije - 3

Tehnologija

Lahko se merimo z Američani in Japonci!

A.M.
13. 11. 2013 07.29
0

Če že manjkamo na svetovnem zemljevidu gospodarskih velesil, pa smo na svetovnem zemljevidu uporabnikov interneta uvrščeni ob bok najbolj razvitim državam sveta.

Spletne zmenkarije - 3
Spletne zmenkarije - 3 FOTO: Facebook
Oxfordski inštitut za svetovni splet je objavil svetovni internetni zemljevid, ki prikazuje količino uporabnikov na posamezno državo. Zemljevid na prvi pogled razkriva, kje na našem planetu je moč najti najbolj zagrizene 'spletne' narode; rezultati so dokaj presenetljivi.

Med državami, 'obsedenimi' z internetom, kjer svetovni splet uporablja več kot 80 % prebivalstva, so Kanada, Južna Koreja, Nemčija, Švica, Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Islandija, Norveška, Švedska, Finska, Katar in Nova Zelandija. ZDA in Japonska so se s 60 do 80 % 'internetne' populacije znašle na drugem mestu, v istem košu pa lahko najdemo tudi Slovenijo, Hrvaško, Avstrijo, Češko, Slovaško, Poljsko, Francijo, Španijo in Izrael. Kitajci in večji del Azije so se presenetljivo znašli na 4. mestu – na tem območju uporablja internet od 20 do 40 % prebivalstva.

Spletna prevara - 6
Spletna prevara - 6 FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414