Moskisvet.com
Angry Birds je enostavna, a izjemno priljubljena igrica.

Tehnologija

Jezni ptiči zaslužili 55,5 milijona evrov

STA
04. 04. 2013 13.35
0

Finsko podjetje Rovio, ki stoji za po vsem svetu priljubljeno igro za pametne mobilnike Angry Birds, je v letu 2012 v primerjavi z letom prej zabeležilo 57-odstotno povečanje čistega dobička na 55,5 milijona evrov in podvojitev prihodkov od prodaje na 152,2 milijona evrov.

"Leto 2012 je bilo za Rovio še eno leto novih rekordov," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal finančni izvršni direktor omenjenega finskega podjetja Herkko Soininen in pojasnil, da gre tolikšno izboljšanje rezultatov pripisati med drugim povečani prodaji potrošniških proizvodov na temo "jeznih ptičev".

Angry Birds je enostavna, a izjemno priljubljena igrica.
Angry Birds je enostavna, a izjemno priljubljena igrica. FOTO:

Angry Birds je enostavna igra, v kateri igralci s fračami streljajo animirane ptiče v raznolike strukture, ki ščitijo zelene pujse. Hitro je postala najbolj uspešna mobilna igra v zgodovini, ki je na račun svoje priljubljenosti začela služiti tudi s prodajo izdelkov z motivi iz igre, kot so majice, svinčniki ipd.

Podjetje je decembra beležilo skupno 263 milijonov aktivnih mesečnih igralcev, medtem ko se je število prenosov igre s spleta – ta je lani doživela kar štiri nove tematske izdaje – povzpelo že čez 1,7 milijarde.

Poleg tega so na Finskem in v Veliki Britaniji odprli tematska zabaviščna parka Angry Birds, tretjega nameravajo letos v okolici Šanghaja na Kitajskem. Decembra so napovedali tudi animiran 3D-film, posnet na podlagi igre Angry Birds, ki naj bi v kinodvorane prišel leta 2016.
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376