Moskisvet.com
Je to prihodnost televizij? - 3

Tehnologija

Je to prihodnost televizij?

M.J.
20. 05. 2012 09.31
0

Televizija prihodnosti bi lahko bila prosojni panel, ki 'izgine', ko jo ugasnete. Trenutno aktualen trend je izdelati čim tanjši panel, kar pa bi se v bodoče lahko spremenilo.

Tehnologija (TOLED) dejansko že obstaja, čeprav je še v povojih in izdelati panel v velikosti televizije, trenutno še ni mogoče. Pri proizvajalcu Loewe so televizijo, ki uporablja TOLED-zaslon in jo je oblikoval Michael Friebe, že predstavili leta 2011 v okviru tekmovanja iF concpet design. ''Kot prva svoje vrste Loewe Invisio predstavlja tehnično inovacijo, ki združuje konvencionalno LCD- in napredno TOLED-tehnologijo,'' je dejal Friebe. ''To omogoča prikaz neprosojne in premikajoče slike, ki je zadostno kontrastna in lahko prikazuje vse od črne do bele barve.''
Proizvajalec Loewe vsekakor velja za pionirja na področju TV-tehnologije, saj so že leta 1998 predstavili televizijo z internetno povezavo, to je, preden sta obstajala YouTube in iTunes. Koncepti podjetja pogosto vključujejo tehnologijo, ki jo nato tudi uporabijo pri svojih izdelkih.

Tehnologija (TOLED) dejansko že obstaja, čeprav je še v povojih in izdelati panel v velikosti televizije, trenutno še ni mogoče.
Tehnologija (TOLED) dejansko že obstaja, čeprav je še v povojih in izdelati panel v velikosti televizije, trenutno še ni mogoče. FOTO: Arhiv proizvajalca

Loewe je leta 1931 kot prvi predstavil javni televizijski prenos. Kot prvi so leta 1950 predstavili tudi prvi kasetni predvajalnik, leta 1961 prvi videorekorder in leta 1981 prvo stereo televizijo. Leta 1998 so predstavili tudi prvo televizijo z dostopom do spleta. Sedež podjetja se nahaja v nemškem mestu Kronach, zaposluje pa približno 1000 ljudi, izmed katerih jih je 120 inženirjev in specialistov s področja razvoja novih tehnologij.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400