Moskisvet.com
Tekmovanje v pisanju SMS sporočil - 13

Tehnologija

Je SMS-om odzvonilo?

A.M.
16. 11. 2012 08.56
8

Najnovejše študije kažejo, da uporabniki mobilnih telefonov vse manj pošiljajo tekstovna sporočila. Mobilni operaterji že iščejo dežurne ’krivce’.

Mobilni telefon
Mobilni telefon FOTO: Thinkstock

Zadnja raziskava združenja ameriški mobilnih operaterjev je pokazala, da so Američani v letošnjem tretjem kvartalu prvič v zgodovini mobilne telefonije poslali manj SMS sporočil.

Ameriški mobilni operaterji so zabeležili manj poslanih tekstovnih sporočil, posledično pa so zabeležili tudi upad dohodka od posredovanja SMS sporočil. To sicer ne pomeni, da ljudje preko tekstovnih sporočil komunicirajo manj, saj se še vedno poslužujejo mobilnih različic družbenih omrežij (Facebook, Twitter …). Zagotovo drži le dejstvo, da je v drugem kvartalu letošnjega leta povprečni ameriški uporabnik poslal 696 SMS sporočil, v tretjem kvartalu pa ’le’ 678.

V Sloveniji še vedno pridno pošiljamo 'esemese'. Po podatkih Statističnega urada republike Slovenije smo Slovenci v drugem četrtletju letošnjega leta skupaj poslali 441 milijonov SMS in 9,8 milijona MMS sporočil. Od tega so 91 % sporočil poslali zasebni uporabniki.

V primerjavi s prvim četrtletjem so uporabniki poslali za 4 % več tekstovnih sporočil, v primerjavi z enakim obdobjem lani, pa se je promet z SMS-i povečal za 23 %. Konec drugega letošnjega četrtletja so v Sloveniji zabeležili 2.184.000 uporabnikov mobilnih omrežij. Od tega je bilo 80 % zasebnih uporabnikov in 72 % naročnikov.

Za sklepanje kakšnih oprijemljivih zaključkov je še prezgodaj, kakšna prihodnost se obeta priljubljenim SMS sporočilom pa bo pokazal čas.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 406