Moskisvet.com
Zračna blazina za mobilni telefon

Tehnologija

iPhone vedno manj prepričljiv

A.M.
24. 05. 2013 08.32
59

Kazalec zadovoljstva kupcev nakazuje, da so ljubitelji jabolčnih proizvodov s svojimi napravami vse manj zadovoljni. Konkurenca jim že diha za ovratnik.

Find my phone
Find my phone FOTO: Arhiv proizvajalca
Zadnja raziskava zadovoljstva ameriških uporabnikov pametnih mobilnih telefonov kaže, da je iPhone vedno manj prepričljiv, ostali proizvajalci pa so mu že tesno za petami. Zadnji kazalniki zadovoljstva ameriških potrošnikov (American Customer Satisfaction Index) kažejo, da so Applovi pametni mobilni telefoni nazadovali za dve odstotni točki, medtem ko so glavni konkurenti zabeležili močan porast.

Če je bilo leta 2012 s svojim iPhonom zadovoljnih 83 odstotkov uporabnikov, jih je v enakem obdobju letos zadovoljnih 81 odstotkov. Močno so napredovali pri Motoroli, s katero je zadovoljnih 77 odstotkov uporabnikov (5 odstotnih točk več) in Samsungu, ki je na zadovoljstvu pridobil 7 odstotnih točk in ’osrečil’ 76 odstotkov uporabnikov. Pri Nokii so s 76 odstotki zadovoljnih kupcev zabeležili porast ene odstotne točke. Slabše so se odrezali pri HTC-ju z 72 odstotki (upad štirih odstotnih točk) in LG-ju, ki so s petimi odstotnimi točkami ’padli’ na 71 odstotkov. BlackBerry pa ima 69 odstotkov zadovoljnih uporabnikov.

V poročilu navajajo, da je napredek Samsunga največji do zdaj za katerega koli proizvajalca mobilnih telefonov. V raziskavo so vključili ameriških 70.000 potrošnikov, ki so ocenjevali 230 proizvajalcev v 43 industrijskih panogah in desetih ekonomskih sektorjih. Ocenjevali so tudi 100 storitev, aplikacij in spletnih strani vladnih organizacij. Pri ocenjevanju so uporabljali merilo 100 točk, pri čemer 100 točk predstavlja popolno zadovoljstvo uporabnika, 0 pa popolno nezadovoljstvo uporabnika.

Pametni mobilni telefon
Pametni mobilni telefon FOTO: Profimedia


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479