Moskisvet.com
android

Tehnologija

Pozor, vaši podatki so v nevarnosti!

A.M.
09. 07. 2013 10.29
4

Skoraj milijarda imetnikov telefonov z Androidnim operacijskim sistemom je v nevarnosti, da jim ukradejo osebne podatke!

android
android FOTO:

’’Virus lahko prevzame nadzor nad vašim telefonom in upravlja z vsako funkcijo vašega telefona.’’ je povedal Jeff Forristal iz podjetja Bluebox Security. Ogroženih naj bi bilo 900 milijonov pametnih mobilnih telefonov od leta 2009 dalje. Osebne podatke uporabnikov ogroža trojanec, ki lahko uporabi ’administratorski’ dostop telefona.

’’Ne le, da trojanec dostopa do vaših osebnih podatkov kot so elektronska pošta, tekstovna sporočila, dokumenti in shranjena gesla, s čimer lahko celo upravlja z vašim telefonom – opravlja klice, pošilja sporočila, aktivira kamero in snema pogovore.’’ je še povedal Forristal.

Rešitve za to težavo še ni, pri Googlu pa so že ustrezno priredili svojo spletno prodajalno aplikacij, ki ne dovoljuje nalaganja aplikacij, ki imajo takšno varnostno vrzel. Strokovnjaki svetujejo, da uporabniki ne nalagajo aplikacij, ki niso v sklopu odobrenih razvijalcev.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369