Moskisvet.com
Fallout 4

Tehnologija

To so igre, ki jih najraje igramo

N.J.
24. 11. 2015 08.16
11

Verjetno si vsak kdaj z užitkom priošči vsaj nekaj časa svojevstrsnega miru, v roke zagrabi igralno konzolo in se za nekaj časa prelevi v junaka najljubše igre. Vas zanima, katere najraje igramo?

Fallout 4
Fallout 4 FOTO:

V zadnjem obdobju rekorde ruši nova igra Fallout 4. V samo enem dnevu je igrico igralo 1,2 milijona uporabnikov osebnih računalnikov, igra pa je podrla tudi rekord v številu igralcev, ki sočasno igrajo igro. Prejšnji rekord je bil 300.000 oseb, ki so sočasno igrale, in sicer igro Grand Theft Auto V, pri Fallout 4 pa je bila ta številka 445.000 igralcev naenkrat – že prvi dan. Podatke je izdala ena najbolj popularnih igričarskih platform Steam Store, v to statistiko pa niso vkjučeni uporabniki igralnih konzol. Igra je sočasno premiero doživela tako na osebnih računalnikih kot na konzolah PlayStation 4 in Xbox One.

Statistični portal Statista je objavil podatke o najbolj igranih računalniških igrah širom sveta, prikazani pa so podatki za avgust 2015, zbrani preko platforme Raptr. Kot pravijo, ke 5,97 odstotkov časa, ki ga različni uporabniki namenjajo igranju iger, porabljen za igranje World of Warcraft. v zadnjem četrtletju preteklega leta je ta igra pridobila več kot 10 milijonov novih uporabnikov, med katerimi se je večina uporabnikov odločila za Warlords of Draenor. Podatki kažejo, da je WoW bila junija letos druga najbolje prodajana računalniška igra na svetu. Trenutno najbolj priljubljena igra je sicer League of Legends.

league of legends
league of legends FOTO:
Videoigre preko konzol, rčunalnikov in pametnih naprav vsak dan po svetu igra okoli pol milijarde ljudi. kar nanese za okoli 3 milijarde igralnih ur na teden po vsem svetu skupaj, navaja Statista. Kot navajajo, vsaj polovica najstnikov med igranjem iger komunicira s prijatelji, ki tudi igrajo igre.Integracija PC iger in igranja preko konzol s pomočjo platform, kot so Raptr in Steam, je prispevala k povečanju časa, ki ga uporabniki namenjajo igranju, saj tako lahko igralci med seboj komunicirajo, se primerjajo in se povezujejo.
igranje iger
igranje iger FOTO:

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492