Moskisvet.com
Novi znaki na Facebooku

Tehnologija

Grožnje zaradi ločitev?

N.J.
17. 02. 2016 08.03
1

Prvemu možu družbenega omrežja Facebook Marku Zuckerbergu zadnje čase menda grozi vse več uporabnikov Facebooka. Zaradi povečanja stopnje ogrožnosti je najel kar 16 varnostnikov, da z budnim očesom pazijo nanj, na njegovo soprogo in otroka.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg FOTO: Facebook

»Varnostniki so povsod,« je neimenovani vir izdal za medije in dodal, da se tudi drugi mogotci odločajo za podobne ukrepe. Da so tako pomembne osebe varovane, sicer ni nič posebnega, posebnost je le, da je število varnostnikov drastično povečal, poročajo tuji mediji. Zaradi neprestanih groženj naj bi tudi številni drugi direktorji povečevali število svojih oboroženih varnostnikov.

Beast
Beast FOTO: Facebook

Vseh 16 varnostnikov naj sicer ne bi delalo hkrati, temveč naj bi bili razporejeni v več izmen.Pretekli mesec so mediji sicer poročali, da se nekateri sosedi Zuckerberga pritožujejo, ker naj bi njegovi varnostniki zaparkirali dve najboljši parkirni mesti. 

Zuckerberg je lastnik10 milijonov evrov vrednega domovanja. V lasti ima še 6 mio evrov vredno nepremičnino v mestu Palo Alto. Kar 30 milijonov dolarjev (okoli 27 mio evrov) je leta 2013 porabil za nakup še sosednjih 4 hiš, ki jih je nato dal v najem, s tem pa ima nekako pod nadzorom, kdo biva v njegovi neposredni bližini.

Zakaj mu grozijo?

»Dotika se življenj milijonov ljudi, uporabnikov. Vsako najmanjšo grožnjo je treba jemati resno,« navajajo ameriški mediji. Predvsem naj bi bil Zuckerberg zaskrbljen zaradi varnosti svoje družine.

Facebook ima okoli milijarde dnevnih aktivih uporabnikov. Dejavnosti na družabnih omrežjih pogosto privedejo do romantičnih združitev in precej manj romantičnih razvez, zaradi česar je marsikdo lahko jezen na izumitelja te novodobne kulture komuniciranja. Pri ameriškem združenju odvetnikov za ločitve med drugim navajajo, da na Facebooku najdejo daleč največ dokazov o partnerski nezvestobi.

Mark Zuckerberg, Priscilla Chan in Max
Mark Zuckerberg, Priscilla Chan in Max FOTO: Facebook

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369