Moskisvet.com
Disneyjev robot

Tehnologija

Disney nadomešča starše - z robotom

N.J.
30. 11. 2012 15.51
0

Le kdo ni odraščal z Disneyjevimi junaki in risankami? No, v prihodnosti bodo otroci lahko odraščali ne le ob gledanju priljubljenih risank, temveč ob igranju z novim Disneyjevim robotom!

Disneyjev robot
Disneyjev robot FOTO: YouTube

Disney je nedvomno podjetje, ki je s svojimi izdelki na otroške obraze narisalo največ nasmehov. Sedaj pa ima podjetje v načrtu še večji podvig - oblikovali so robota Mom-and-Pop-a-Tron 5000, ki se bo z otroki žogal namesto vas.

Robot, ki so ga razvili v pittsburškem Disneyjevem laboratoriju, lahko podaja žogo, ko mu jo nekdo vrže nazaj, pa jo tudi ujame. Z vami lahko celo žonglira. Da lahko začuti in sledi poti vrženega predmeta, uporablja sistem Kinect, lovi pa zgolj z eno roko. In kaj je pri vsem tem najbolj fascinantnega? Ko robot ujame žogo, pogleda v roko, kakor da bi žogi sledil z očmi. Če žogo zgreši, se na to odzove s skomigom ramen, strešanjem glave, žogo pa začne iskati. Je pa robot tudi izjemno pozoren. Če se njegov 'soigralec' premakne, se robot namreč obrne za njim.

Kdaj lahko 'super robota' pričakujemo na trgu, še ni znano, je pa res, da izum pomeni pomemben korak naprej v svetu igrač in animiranju otrok.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414