Moskisvet.com
da ne boste izpadli neumni - 2

Tehnologija

Da s pametnim telefonom ne boste izpadli neumni...

S.R.
17. 07. 2012 13.57
8

Pametni telefoni bodo v nekaj letih praktično izrinili običajne mobilnike, pa tudi pri nas je delež ljudi, ki si lastijo tovrsten telefon precej velik. Takšen telefon nam lahko precej olajša življenje, komuniciranje, poslovanje in še mnogo drugega. A vzpon pametnih telefonov je prinesel tudi celo vrsto nadležnih stranskih učinkov.

Če je bil včasih višek telefonov glasovno klicanje, znajo danes male škatlice početi praktično vse, kar počno običajni računalniki in v veliko primerih še mnogo več. Povezava do spleta je tako ali tako osnovna sestavina teh telefonov, preko njih dostopamo do elektronske pošte, družbenih omrežij, igramo igre, fotografiramo in sploh počnemo celo kopico pametnih stvari. A neskončno uporabni mobilniki so prinesli tudi nekaj izjemno neprijetnih navad in početij, ki se jim je pametno izogibati, če nočete, da boste zaradi pametnega mobilnika izpadli 'bedasti'. Pametni so namreč le telefoni, medtem ko so njihovi lastniki vseh vrst in 'pametnosti'. Spodnji nasveti proti neumni uporabi pametnega telefona sicer veljajo predvsem za moške, nekaj nadležnih obnašanj pa je skupnih obema spoloma.

da ne boste izpadli neumni - 1
da ne boste izpadli neumni - 1 FOTO: iStockphoto
Telefon se je okopal v WC-ju
Padec ponavadi izjemno dragega telefona (vsak malo boljši pametni telefon je hitro vreden preko 500 evrov) v straniščno školjko je ena izmed najbolj neumnih stvari, kar jih lahko storite. A raziskave kažejo, da kar eden izmed petih pametnih telefonov konča v školjki. Raziskave sicer ne ločijo med spoloma, a kljub temu ni težko ugotoviti, da so glavni krivec za to statistiko predvsem moški, ki se tudi med rokovanjem s svojim prijateljem veselo pogovarjajo po telefonu. Uriniranje in večopravilnost pač ne gresta skupaj.

Pošiljanje fotografij svojega 'bogastva'
Je to sploh kdaj delovalo? Za kogarkoli? S pošiljanjem slik svojih spolnih organov žensk ne uspejo prepričati niti največji zvezdniki, v kolikor pa kateremu to zares uspe, se je potrebno vprašati, kakšno žensko ima na drugi strani. To je zares ena od stvari, ki je, predvsem moški ne smejo početi.

Goljufanje na Foursquare-u
Forsquare je priljubljena storitev, preko katere se uporabniki lahko 'prijavijo' v kraj, kjer se trenutno nahajajo in s tem prijateljem sporočijo, kje se trenutno nahajajo, poiščejo prijatelje, ki se morda nahajajo v njihovi bližini in tako naprej. A uporabniki so to hitro začeli izkoriščati in se prijavljati v 'kul' krajih, kjer v resnici niso nikoli bili, temveč so sedeli doma na kavču. Foursquare je to hitro rešil in začel samo določati signal uporabnikov s pomočjo GPS-a. Kljub temu gre za zares pomilovanja vredno prakso.

da ne boste izpadli neumni - 3
da ne boste izpadli neumni - 3 FOTO: iStockphoto
Mobilnik te spremeni v 'kretena'
Neprestano visenje na mobilnem telefonu preprosto ni sprejemljivo. Če ste na zmenku, pustite telefon pri miru in se ne igrajte igric, ne spreminjajte statusa na Facebooku ali igrajte Farmvilla. Ista pravila veljajo za običajen vsakodnevni pogovor s prijatelji ali neznanci, poroke in pogrebe. Če ste v kinu, ne 'tvitajte'. Slednje početje je prišlo že tako daleč, da ima nekaj kinematografov v ZDA že posebna mesta za ljudi, ki morajo med ogledom filma 'tvitati'. Takšne stvari se preprosto ne spodobijo.

Prekomerna uporaba aplikacij
Na pametnih telefonih se najde cela vrsta uporabnik aplikacij, ki vam zares lahko olajšajo življenje. A na vsako uporabno aplikacijo pride kakšnih 10 zares neuporabnih ali celo že kar butastih programov. Splošno pravilo, ki se ga lahko držimo je, da če je nekaj neprimerno v resničnem življenju, ni sprejemljivo tudi kot aplikacija. Vse aplikacije, ki simulirajo 'prdce' in podobne zadeve torej odpadejo.

Igranje Mafia Wars
Če hočete v resničnem življenju postati Tony Soprano ali Al Capone, tega že ne boste dosegli z igranjem omenjene igre več ur na dan. Mafijec lahko poskusite postati tudi v resničnem življenju, a boste najverjetneje prej pristali v ječi. Take in podobne igre vam le jemljejo čas, ki bi ga lahko porabili za precej bolj koristne stvari.

Tudi v posteljo telefon ne spada.
Tudi v posteljo telefon ne spada. FOTO: iStockphoto

Skrivno snemanje seksa
Skrivanje telefona, s katerim nato posnamemo svoje seksualne dogodivščine se bo zelo težko dobro končalo, čeprav si mnogi moški tega želijo. Tovrstno dejanje ima lahko cel kup posledic. Končate na sodišču, ali v peklu, ki ga vam doma pripravi vaša partnerica na posnetku, ali pa celo na urgenci, kjer si boste šivali rano, ki vam jo je povzročil leteči telefon.

Beleženje neumnih dejanj
Če s svojim telefonom beležite vsako neumnost, pijanske trenutke in preostale stvari, z katere bi bilo bolje, da ostanejo skrite, ter jih nato s svetom delite preko družbenih omrežij pomislite, da boste morda kdaj na pogovoru za službo, delodajalec pa bo vaše ozadje preveril kar na družbenih omrežjih. Takrat vam več ni pomoči.

Pisanje bedastih okrajšav
Tole sicer velja za lastnike vseh telefonov, ne samo pametnih. Kakršnekoli okrajšave, kot so na primer 'LOL' in ostale niso ravno primerne, tudi če ste najstnik. Velika večina ljudi namreč zna sklepati, kdaj je neka stvar smešna, zato je dodatek 'LOL' kar precej nepotreben. Še najbolje je, da se z osebo dobite v živo, tako da se lahko v živo nasmejeta šalam drug drugega.

Telefonsko sporočanje stvari, ki bi jih morali povedati v živo
Še nekaj, kar ni prav pametno početi s kakršnimkoli telefonom. Vabilo žensk na zmenke preko SMS-ov ni ravno občudovanja vredno, še huje pa je, če svojo boljšo polovico pustite preko sporočila. To velja tudi za vse ostale stvari, ki se jih mora opraviti v živo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369