Moskisvet.com
Skully AR-1 čelada - 1

Tehnologija

Čelada prihodnosti je postala sedanjost!

N.J.
20. 11. 2015 08.02
13

Konec leta 2014 je čelada Skully AR-1 na portalu za množično financiranje Indiegogo v zgolj 45 urah zbrala milijon ameriških dolarjev. Futuristične sanje motoristov zdaj postajajo resničnost – proizvajalec namreč namerava okoli božičnih praznikov začeti pošiljati čelade vsem, ki so podprli projekt in so čelade rezervirali preko Indiegogo.

Skully AR-1 čelada - 8
Skully AR-1 čelada - 8 FOTO: Arhiv proizvajalca

Gre za futuristično motoristično čelado z vgrajenim zaslonom, GPS-navigacijo in kamero na hrbtni strani. Podporniki (backers) so preko platforme prispevali po 1.399 dolarjev vsak, toliko naj bi namreč stala čelada Skully AR-1. A podjetje s pošiljanjem rahlo zamuja. Načrtovali so, da bodo s pošiljanjem pričeli maja 2015, kot kaže, pa bodo čelade svojim dobrotnežem poslali za praznike.

Cena čelade resda ni nizka, a je to več kot le čelada, saj vključuje tudi GPS navigacijo in zagotavlja veliko večjo varnost motoristu, s tem ko omogoča vidni spekter 180 stopinj, tako da s to čelado ni več slepega kota. Kot, kjer je prikazovalnik, je mogoče personalizirati, naložiti pa je mogoče tako zemljevide Evrope kot Amerike.

Baterija zagotavlja 9 ur delovanja, tako da je primerna tudi za dolge vožnje. Poskrbi tudi za to, da motoristu ni dolgčas (čeprav je motoristu, roko na srce, težko dolgčas med vožnjo), saj omogoča poslušanje glasbe, prostoročno telefoniranje, vse skupaj pa lahko uporabnik upravlja z glasovnimi ukazi.

Skully čelada je primerna za vse vremenske razmere, vse elektronske komponente pa so zavarovane s posebno prevleko, tako da jih vremenski vplivi ne morejo poškodovati.

 


KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497