Moskisvet.com
Samsung Galaxy S4

Tehnologija

Bomo Slovenci deležni osemjedrne štirice?

A.M.
25. 03. 2013 08.29
18

Običajni štirijedrni ali ’ultramoderni’ osemjedrni stroj? To je zdaj vprašanje. Korejci bodo s svojo ’pošastjo’ blagoslovili le nekatere države. Bo Slovenija med njimi?

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 FOTO: Arhiv proizvajalca

Samsung S4 bo sprva na vseh tržiščih na voljo s štirijedrnim Snapdragon 600 procesorjem, v nekaterih državah pa bo pozneje na voljo tudi z revolucionarnim Exynos 5 Octa-Core osemjedrnim procesorjem. Že pred samo predstavitvijo so se pojavljale govorice, da osemjedrne procesne enote sploh ne bo, vendar so Korejci držali besedo … do določene mere.

Najnovejši Exynos bo na voljo le v posvečenih državah, preostali svet pa se bo moral zadovoljiti z dokaj povprečnim ’zmajčkom’. Tovarniška oznaka osemjedrne različice je GT-I9500, štirijedrna pa nosi označbo GT-I9505. Slovenije žal ni na seznamu držav, ki bodo kupcem ponudile najzmogljivejši model. Le tega bodo ponudili na azijskem tržišču (razen v Singapurju), Bližnjem vzhodu, Afriki, Rusiji in izbranih evropskih državah – Franciji, Nemčiji, Italiji, Poljski in Veliki Britaniji. Mobilna usoda Južne Amerike še ni določena, ves preostali svet pa se bo moral zadovoljiti z 1,9 GHz štirijedrnim Snapdragonom.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369