Moskisvet.com
Motor Daytona 3

Davidovi ekstremi

Za krmilom trivaljne rakete

David Stropnik
29. 09. 2023 05.00
0

Vožnja dirkalnega motocikla je vedno doživetje. Še posebno, če je to motocikel, ki se vozi na vrhu državnega prvenstva in močno spominja na dirkalnik razreda moto2. V slovenskem dirkanju so trivaljniki nekaj posebnega in Triumph daytona je prav to.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Preizkusili smo gokart na steroidih
Preberi še
Preizkusili smo gokart na steroidih

To ni superbike, od katerega pričakuješ borbo za preživetje, a je dovolj zmogljiv, da vzame sapo, predvsem pa dovolj igriv, da v vsakem ovinku riše nasmeh na obraz in pravemu dirkaču omogoča res dobre čase. 15-letni Etian Kantar Božič, ki si dirko pred koncem sezone v prvenstvu SSP600 deli vodilno mesto z Enejem Logarjem, na Grobniku s tem strojem niza čase okoli 1:31. To pove pravzaprav vse.

Triumph daytona dirkaču omogoča res dobre čase.
Triumph daytona dirkaču omogoča res dobre čase. FOTO: Peter Kavčič
Sanjske slovenske plaže daleč od morja
Preberi še
Sanjske slovenske plaže daleč od morja

V svetovnem motociklističnem prvenstvu imajo dirkalniki razreda moto2 765-kubični triumfov trivaljnik in okoli 140 konjičev pri dobrih 150 kilogramih. Etienova praktično serijska daytona R ima seveda serijski okvir, a enako zasnovan pogonski sklop, le da s kakšnimi desetimi ali dvajsetimi konjiči manj. Pa morda je vsega skupaj par kilogramov več, a filozofija trivaljne zasnove ostaja.

V slovenskem dirkanju so trivaljniki nekaj posebnega.
V slovenskem dirkanju so trivaljniki nekaj posebnega. FOTO: Peter Kavčič
Saharski duh, ki se znajde tudi v civiliziranem svetu
Preberi še
Saharski duh, ki se znajde tudi v civiliziranem svetu

Trivaljni pogonski agregat ima glede na štirivaljnik več navora v nižjih vrtljajih, glede na dvovaljnik pa več moči v višjih. To je pri dobrih šeststo kubikih, ki ne pokajo od pretiravanja z močjo, vozniško gledano, idealno – tako za dirkanje kot tudi za amatersko rabo. Še posebno pa za Slovenijo, saj na edinem našem dirkališču Lindauring litrskih štiri-, pa tudi dvovaljnikov, ne moremo povsem spustiti z vajeti.

Motocikel močno spominja na dirkalnik razreda moto2.
Motocikel močno spominja na dirkalnik razreda moto2. FOTO: Peter Kavčič
S kolesom na turnosmučarski vrh
Preberi še
S kolesom na turnosmučarski vrh

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376