Moskisvet.com
Pitbike David Stropnik

Davidovi ekstremi

''Pit bike'' YCF Bigy 190 – ko je majhno dovolj zabavno

David Stropnik
03. 07. 2020 06.00
1

Tokrat smo se poigrali s »pitbike« motocikli – majhnimi kroskami, namenjenimi nezahtevni krajši vožnji po vseh terenih, ki blestijo zaradi svojih transportno ugodnih kompaktnih mer, nezahtevne uporabe in tudi nizkih stroškov. A postavili smo jih pred ultimativni izziv: so lahko kos tudi motokros stezi?

Ultimativno ''orodje'' za avanturistične potepe
Preberi še
Ultimativno ''orodje'' za avanturistične potepe

Majhni terenski motorjii – »pitbajki« – so nastali, kot pove že njihovo »ime«, z namenom preproste vožnje po garažah in dostopnih cestah dirkališč. Zaradi majhnosti so namreč preprosti za prevoz, zaradi terenske zasnove pa neuničljivi in neustavljivi. Majhni pogonski agregati omogočajo nizko ceno, majhne dimenzije pa so primerne tudi za otroke. A s časoma je ta tip motorjev prerasel svoj osnovni namen – tako na področju uporabe kot velikosti. 

nastali, kot pove že njihovo »ime«, z namenom preproste vožnje po garažah in dostopnih cestah dirkališč
nastali, kot pove že njihovo »ime«, z namenom preproste vožnje po garažah in dostopnih cestah dirkališč FOTO: David Stropnik
Pogovor z alpinistično legendo – Jimom Doninijem
Preberi še
Pogovor z alpinistično legendo – Jimom Doninijem

Današnji največji modeli YCF na primer ostajajo dovolj majhni, da je njihov prevoz preprost, saj jih lahko damo v skoraj vsakega enoprostorca, kombi, avtodom ali pa na kljuko večine običajnih avtomobilov. Obenem pa so ravno prav veliki, da je vožnja zabavna tudi za visokoraslega odraslega in da upravičijo svojo terensko zasnovo – ter so uporabni tudi na motokros progah. Iz »pitbajkov« so postali »playbajki« za odrasle, ki so v sebi tudi še vsaj malo otroci. Vožnja je točno to – zabavna, brez potrebe po krosistični ostrini, a z veliko mero krosističnega užitka. Če hočemo nekaj, kar ne prinaša rekordnih časov, ampak le nasmeh na obraz, so »pitbajki« dovolj, če hočemo več, imamo na razpolago »neskončno« paleto resnih kros in enduro motociklov, a za bistveno več denarja kot en ali dobra dva tisočaka.

pitbike2
pitbike2 FOTO: David Stropnik
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje
Preberi še
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje

Če pogledamo modele YCF-ja, imamo na voljo pogonske agregate od 50 do 190 kubičnih centimetrov (s kitom pa tudi več kot 200). Štiritaktni motorji skrbijo, da lahko odmislimo servis. Največji model Bigy 190 ima spredaj 17-palčno kolo, zadaj pa 14-palčno, kar je že v rangu resnih motokros motociklov manjših prostornin. Sedež na višini 90 cm pa omogoča normalno vožnjo odrasli osebi. 20 konjičev je v majhnem lahkem in kompaktnem motorju dovolj za zabavo. Za drugačne namene pa so seveda drugačni motorji. 

pitbike3
pitbike3 FOTO: David Stropnik
Yamaha tenere 700 – motor, kot smo si ga želeli
Preberi še
Yamaha tenere 700 – motor, kot smo si ga želeli

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497