Moskisvet.com
Tricikel je za velemesta, kot je Pariz, idealna izbira.

Davidovi ekstremi

Vse dobre stvari so tri

David Stropnik
23. 09. 2022 05.00
0

Pariz je eno najprepoznavnejših in najbolj turističnih mest stare celine. Z razlogom, saj ponuja vse, kar si je mogoče zamisliti v smislu umetnosti, mode, kulinarike, doživetij, predvsem pa romantične energije. A vse to očrni prometni kaos in grozljivost predmestij. Če želimo Pariz doživeti v polnosti in predvsem z ohranjenim veseljem in romantičnostjo, je zato pomembno, kako se po njem gibljemo. V teoriji in glede na statistike se zdi idealen maksi skuter. Še najbolje trikolesni! In to je bil v tokratnem obisku Pariza tudi moj načrt ...

Skuter za terenska potovanja?
Preberi še
Skuter za terenska potovanja?

Trikolesni skuter zagotavlja večjo stabilnost in vremensko neodvisnost, poleg tega je tudi širše uporaben, saj je za njegovo vožnjo dovolj izpit kategorije B. Kljub temu je zaradi nagibanja in normalne širine dovolj agilen tudi za mestno gnečo, zaradi zmogljivosti pollitrskega agregata pa primeren za vpadnice in predmestja. V bistvu tudi za vse tisto daleč od mestnih meja in z velikim ugodjem in udobjem za sopotnico.

Trikolesni skuter zagotavlja večjo stabilnost in vremensko neodvisnost, poleg tega je tudi širše uporaben, saj je za njegovo vožnjo dovolj izpit kategorije B.
Trikolesni skuter zagotavlja večjo stabilnost in vremensko neodvisnost, poleg tega je tudi širše uporaben, saj je za njegovo vožnjo dovolj izpit kategorije B. FOTO: David Stropnik
Trikolesna borba s pariško gnečo
Preberi še
Trikolesna borba s pariško gnečo

A vrnimo se v mesto. Ker v tej rubriki govorimo o bolj ali manj skrajnostih, seveda v Parizu ne bomo izpostavljali obiska Eifflovega stolpa, muzejev Louvre in d'Orsay ter sprehodov po Versaju (ki so samoumevni), ampak raje predlagamo obskurnejše muzeje, blodenje po katakombah ali še huje: po kanalizaciji. Ko bo spet mogoče, bo potikanje med gargojli visoko na strehi Notre dama posebno doživetje, večerja na Montmartru pa je nujna tudi za največje posebneže, saj je prav tu center te energije, zaradi katere nam je Pariz tako všeč.

Tricikel je za velemesta, kot je Pariz, idealna izbira.
Tricikel je za velemesta, kot je Pariz, idealna izbira. FOTO: David Stropnik
Na treningu s kraljem motokrosa Timom Gajserjem
Preberi še
Na treningu s kraljem motokrosa Timom Gajserjem

In če se vrnemo na cesto in damo idejo za tiste, ki jim romantika Pariza namesto dopamina dviguje želodec in bi radi doživeli drugačne zgodbe: Pravi ekstrem je nočna vožnja s skuterjem (še bolje pa sprehod) po Saint-Denisu ali kakšni drugi predmestni industrijski coni. Po drugi strani pa se za pravi roadtrip onkraj teh predmestij odpirajo dinamično speljane in v lepo naravo zavite ceste. Še posebno če (kar je s tem trikolesnikom povsem mogoče) zavijemo do Mont Saint-Michela ali gradov doline Loare.

Piaggio je prvi, ki je naredil res dober trikolesni skuter.
Piaggio je prvi, ki je naredil res dober trikolesni skuter. FOTO: David Stropnik
Motocikel, ki je glavni frajer na cesti
Preberi še
Motocikel, ki je glavni frajer na cesti

Kaj pa sam MP3 v najnovejši različici? 530-kubični stroj je, kot rečeno, dovolj zmogljiv, da ni v napoto na avtocesti in obenem dovolj agilen, da se normalno kot vsak maksi skuter znajde v mestnih središčih. Zadnja različica je še nekoliko udobnejša, všečnejša, z agresivno veliko prednjo masko in nekoliko večja, a zaradi lažjega okvirja in boljšega vzmetenja v resnici vozniško lahkotnejša. Ima pa mnoge gadgete, ki smo jih navajeni pri avtomobilih: sedempalčni zaslon, ki je lahko tudi navigacija, vzvratna prestava, tempomat in radar, ki opozarja na dogajanje v mrtvem kotu za nami.

Po brezpotjih preko Evrope
Preberi še
Po brezpotjih preko Evrope
Zadnja različica je še nekoliko udobnejša, všečnejša, z agresivno veliko prednjo masko in nekoliko večja, a zaradi lažjega okvirja in boljšega vzmetenja v resnici vozniško lahkotnejša.
Zadnja različica je še nekoliko udobnejša, všečnejša, z agresivno veliko prednjo masko in nekoliko večja, a zaradi lažjega okvirja in boljšega vzmetenja v resnici vozniško lahkotnejša. FOTO: David Stropnik
Je to najbolj vsestranski motor?
Preberi še
Je to najbolj vsestranski motor?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 313