Moskisvet.com
Aprilia tuareg 660

Davidovi ekstremi

Saharski duh, ki se znajde tudi v civiliziranem svetu

David Stropnik
01. 09. 2023 05.00
0

Aprilio tuareg 660 smo tokrat zapeljali med toskanske griče. Čeprav ima motocikel ime po saharskem nomadskem berberskem ljudstvu, se odlično poda tudi v ta razgibani in povsem civilizirani del sveta.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Prijetna lahkotnost, vsestranskost in želja po odkrivanju vsega, kar skriva daljava, ne glede na podlago pod gumami, z nasmehom na obrazu in avanturo v srcu upravičuje ime, tudi če zapeljemo v center Firenc.

S kolesom na turnosmučarski vrh
Preberi še
S kolesom na turnosmučarski vrh

Aprilio tuareg 660 smo tokrat zapeljali med toskanske griče. Čeprav ima motocikel ime po saharskem nomadskem berberskem ljudstvu, se odlično poda tudi v ta razgibani in povsem civilizirani del sveta. Je potovalni enduro srednjega razreda, ki v sebi skriva oziroma že na prvi pogled jasno kaže duh terenskega sveta. Je lahkotno in vsestransko nasprotje glomaznim potovalnim motociklom in kljub temu, da je tako cenovno kot vozniško lahkotnejši, pa vendar streže z vso elektronsko pomočjo, ki jo v resnici pričakujemo. Ne, ne razvaja prekomerno, konec koncev se imenuje tuareg in ne wellness, je pa eno najbolj vsestranskih vozil, ki se enako dobro znajde na zavitem asfaltu, pa tudi razpotegnjenem makadamu in na avtocesti, v dvoje s prtljago ali samotno z le čelado na glavi.

Aprilia Tuareg
Aprilia Tuareg FOTO: David Stropnik
Dirkanje onkraj 100 metrov na sekundo
Preberi še
Dirkanje onkraj 100 metrov na sekundo

Vrstni dvovaljni 660-kubični agregat je polovica brutalnega V4 stroja iz superšportnih aprilij. Osemdeset konjičev je dovolj iskrih za športno križarjenje, predvsem pa tri četrtine navora doseže že pri tri tisoč vrtljajih, kar je odlično za križarjenje. Z osemnajstlitrsko posodo za gorivo pa je ob majhni porabi lahko resen potovalnik, ki se s polterenskim izborom vzmetenja in pnevmatik ne ustraši nobenega legalnega offroada.

Aprilia tuareg
Aprilia tuareg FOTO: David Stropnik
Plezalno doživetje le meter nad morjem
Preberi še
Plezalno doživetje le meter nad morjem

Tokrat ga nismo peljali v resne izzive daleč od asfalta, ampak na sprehod v daljavo. Nekako od Misana do Muggela, od Riminija do Firenc ... Toskana je vedno odlična (če ne celo idilična) destinacija, in to ne le zaradi cest, ampak Siene s čarobnim osrednjim trgom, stolpov San Gimignana, term Saturnie in kulturnega razkošja Firenc ...

Tuareg
Tuareg FOTO: David Stropnik
Kolesarska poslastica v Dolomitih
Preberi še
Kolesarska poslastica v Dolomitih

Najboljše pri Toskani, pa tudi sosednji obalni pokrajini Marke in deloma Umbriji, ki smo jih prekrižarili, je to – da je vseeno, kam zaviješ in kje se pelješ. Pokrajina in ceste so vsepovsod razgibane, razgledne, prijetne. Ne v dirkaškem smislu, ampak v užitkarsko cruiserskem. Vseeno je, med katerimi griči se izgubiš, na kateri plaži skopaš ali v kateri vasici kaj poješ. In tudi tuaregu je vseeno, kam ga zapelješ, ker zmore res vse.

Tuareg
Tuareg FOTO: David Stropnik
Za krmilom športne igrače za odrasle
Preberi še
Za krmilom športne igrače za odrasle

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479